Lydsignaler til søs kan gøre en forskel i tåge

Var du ude på vandet i den forgangne weekend, har du utvivlsomt stødt på tåge – og spejdet opmærksomt efter andre både på eventuel kollisionskurs. Og selvom du skulle have investeret i en radar, er tåge til enhver tid angstprovokerende og bør til enhver tid undgås – tjek altid vejrudsigten – men somme tider får du ikke mulighed for selv at vælge eksempelvis ved pludselig opstået kysttåge.
Både alment med i særdeleshed  i områder med tung skibstrafik, høres fra tid til anden dybe signaler og hører du til dem, der har høreevnen i behold men ikke altid forstår hvad der signaleres – så er der hjælp at hente i denne artikel.
Når kysttågen først rammer, er der virkelig dårligt sigte ! Her billede fra 2016, hvor kysttågen var tyk som suppe på vej mod Klintholm Havn
abe94c_06078cc7f12945d081752c23076402fc~mv2.png
Ligesom at morse, så findes der en række signaler som er gunstige at kende – og virkemidlerne er ganske simple, nemlig en kombination af kort og langt signal – et kort tut varer 1 sekund og et langt signal 4 sekund.
I tillæg til denne artikel bringer vi imorgen del 2, som er gode cowboy-tricks og gode principper for sejlads i tåge.
abe94c_778c151ee9084f339e8d19902f8a74e9~mv2.png

LÆS OGSÅ:
Kasteplatform til jolle - gå i gang!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.