Kystredningstjenesten reddede 32 liv - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Kystredningstjenesten reddede 32 liv

Ingen tvivl om at gutterne i Kystredningstjenesten redder liv, men se disse imponerende tal der netop er kommet ud:

Kystredningstjenestens enheder afgik i 2016 til 246 redningsaktioner. Deres indsats reddede 32 liv og 214 nødstedte.

I 26 tilfælde afgik stationerne med hjælp til et fiskefartøj, i 95 tilfælde var hjælpen til et fritidsfartøj. På 75 opgaver var hjælpen rettet mod personer, der var i fare i vandet eller havde brug for evakuering fra et fartøj til land. Herudover afgik stationerne med hjælp til 21 surfere, der behøvede hjælp til at komme i land. Stationerne afgik i gennemsnit indenfor 10 minutter fra alarmen havde lydt, og aktionerne varede i gennemsnit 1 time og 50 minutter.

 

De pink prikker på kortet viser redningsopgaverne i 2016, mens de blå prikker viser et udsnit af assistanceopgaver stationerne løste.

Assistanceopgaver kan være hjælp til fartøjer, der ikke kan komme i land ved egen kraft, men som ikke befinder sig i en faretruende situation. Stationerne kan i disse tilfælde, typisk mod fakturering fra Forsvaret, være behjælpelig med slæbeassistance til land, i områder hvor der ikke findes andre muligheder.

Stor respekt herfra for deres arbejde !!

 

 

 

LÆS OGSÅ:
PLB1 nødsender redder dit liv

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.