Mercury udvider Avator-serien - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Mercury udvider Avator-serien

NYHED. Mercury Avator 20e får samme acceleration som en fossildrevet femhestes. Desuden lancerer fabrikken en stærkere version af den nye motor.

Mercury har tiltrukket sig stor opmærksomhed med sin lille elektriske påhængsmotor 7.5e. Nu får motoren to store søskende.

Igen vælger den amerikanske fabrik ret kryptiske typebetegnelser baseret på omtrentlige “100W-enheder”. Så hvor 7.5e leverer 750 watt, eller lige under en hestekraft, vil Avator 20e og 35e levere 2200W og 3700W, målt ved propelakslen.

Takket være elmotorernes øjeblikkelige drejningsmoment fra starten mener Mercury, at de nye modeller kan sammenlignes med benzinmotorer, der yder henholdsvis 5 og 9,9 hestekræfter, når det gælder acceleration.

Begge de nye modeller vejer 21,3 kg, og i modsætning til den lille motor har 20e og 35e ikke et aftageligt internt batteri. De er derfor fysisk noget mindre end 7.5e.

Bortset fra dette, er der en klar familielighed med 7.5e med hensyn til teknologi, kontrolsystemer, tilslutningsmuligheder og display, og alle Avator-maskiner fås med enten styrehåndtag eller fjernbetjening.

Avator 20e og 35e er udstyret med 48V TVFM-motorer (transversal flux). Ifølge Mercury er det første gang, at denne teknologi er blevet brugt på bådmotorer.

Strømmen kommer fra et nyt eksternt batteri på 2300 Wh, og for længere rækkevidde kan op til fire af disse batterier kobles sammen via Mercury Power Centre.

BATTERIER: Der kan bruges op til fire batterier på de nye motorer. Priserne er endnu ikke offentliggjort.

Batterierne er udviklet i samarbejde med det velkendte Mastervolt. Standardopladningstiden er ti timer ved 230 V, men Mercury leverer en 530 W hurtigoplader, som halverer opladningstiden. Fabrikken oplyser ikke mål og vægt for batterierne, som på billederne ser ud til at være på størrelse med en lille værktøjskasse. I skrivende stund er der heller ikke offentliggjort priser på batterier og motorer.

Mercury vil lancere yderligere to elmotorer i løbet af året.

LÆS OGSÅ:
Extreme Boats 605 Sport Fisher

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.