TEC7 – sprayprodukter du ikke kan undvære i båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

TEC7 – sprayprodukter du ikke kan undvære i båden

Sprayprodukter – lette at bruge og supereffektive

Anvendelse af sprayprodukter på båden er både en let og hurtig måde at pleje den og motoren på. Sprayflaskerne virker på samme måde som hvis indholdet var emballeret i en beholder uden tryk, men sprayen har den unikke fordel, at den er meget lettere at håndtere end at skulle påføre med klud eller lignende og desuden sørger diffuseren for en professionel fordeling af indholdet på en let og ubesværet måde.

På visse effektive og korrosionsbeskyttende midler, som for eksempel GT7, er det ganske enkelt en nødvendighed, at indholdet kan fordeles via spraydyse for at det får sin fulde effekt. Vi kaster her et blik på både GT7 og andre gode sprayprodukter, som du hurtigt vil finde ud af, er uundværlige i båden.

Beskyt drev og påhængsmotor med GT7 r

Et sted der kræver særlig stor opmærksomhed på motorbåde og joller er drev og påhængsmotor. Det er konstant under påvirkning fra saltvand og da langt de fleste drev og påhængsmotorer er fremstillet af aluminiumslegeringer er der ekstra god grund til at passe på dette. Hvis du har båden på trailer er det en god praksis, når den kommer op af vandet, at skylle den med ferskvand og derefter at give den del af motoren, der er under vandlinien en god gang GT7.

På en påhængsmotor sprøjtes GT7 på området omkring tiltmekanismen, propel, underkåbe, motorben og fastgørelsesbeslag. GT7 har særlig gode penetrerende egenskaber og desuden en fugtfortrængende virkning, der sørger for at vandet løber af overfladen. Det særlige indhold af beskyttende olier, danner en hinde, der beskytter i lang tid efterfølgende og sikrer mod korrosion.

Motorbåde med drev kan anvende samme metode, hvor hele drevet får et beskyttende lag, når båden er på land eller trailer. Hvis båden har ligget i vandet i længere tid, skal drevet renses først med TEC7 HP Clean

TEC7 GT7
GT7 fra TEC7 har båden en beskyttende, smørende og vandfortrængende virkning på påhængsmotor og drev. Giv motor og drev en beskyttende hinde når de tages op af vandet.
TEC7 GT7
Især områder der kommer i direkte kontakt med saltvand bør beskyttes. Skyl området med ferskvand og giv det derefter et beskyttende lag GT7, så du modvirker korrosion or irdannelser.

Let rengøring – spray på og tør af

Meget snavs på båden er væsentlig lettere at fjerne, hvis det bliver gjort med det samme. Hvis man er på vandet, kan det til tider være en udfordring at have ferskvand til rådighed og derfor er rensende sprayprodukter gode at have ved hånden. TEC7s produkter fjerner selv det mest genstridige organiske snavs der ofte forekommer på både og er desuden særlig velegnet til anvendelse på glasfiber.

Fordelen ved sprayprodukterne HP Clean og PowerClean er, at de på en enkel måde uden anvendelse af vand kan påsprøjtes det snavsede område og derefter tørres over med en klud. Sprayprodukterne fjerner selv de mest vanskelige pletter og efterlader desuden en behagelig duft af rengøring, hvilket man vil sætte pris på, hvis man for eksempel har anvendt det i kabinen.

Mange både har idag EVA-teak, som et supplement til rigtig teak eller anden dørkbeklædning. HP Clean er særlig anvendelig på EVA-teak, da dysen sørger for en bred og god fordeling af rensemidlet. Er der tale om udfordrende snavs, der har siddet længe, kan det være en god ide at lade HP Clean virke nogle minutter og derefter anvende en børste til at løfte snavset op.

Silikonespray Xilikon til lynlåse og gummilister

Mange steder på båden findes der gummilister, der på grund af det agressive miljø med saltvand, UV-bestråling om sommeren og hård frost om vinteren, lever et hårdt liv ombord. Det er derfor vigtigt at pleje disse gummilister, der kan sidde på diverse luger, motorhætter, vinduer og døre. En af de bedre ting du kan gøre for dine gummilister, er at sørge for de er godt mættet med TEC7’s Xilicon, der er en silikone-spray baseret på ren silikoneolie.

Xilicon sprayes direkte på området og afgiver en folie der er meget tynd, klar, holdbar, ikke-brændbar, lugtfrit, smudsafvisende/udtværingsbestandig og effektiv på: alle metaltyper, gummi, træ, læder, plast, lak, maling, stof, vinyl mv. Den tørre, smørende film er ikke syredannende, den fordamper ikke, hærder ikke og forhindrer frysning. Xilicon er helt transparent og det betyder også, at du kan anvende den på for eksempel lynlåse til kalechen eller skydeskinner, der anvendes til dørlukninger ind til kabinen. Da produktet kommer på en sprayflaske, er det let at anvende på sejlturen og det er en god ide at gøre anvendelsen til en almindelig vedligeholdelsesrutine, så du sikrer en altid velfungerende båd og desuden sparer penge, da vedligeholdelsen i høj grad er præventiv.

TEC7 GT7
Xilikon fra TEC7 er 100% ren silikoneolie, der kan anvendes masser af steder i båden. Den kommer på en smart spray, så den altid er klar til brug.

TEC7 er professionelle produkter til vedligehold og rengøring i det maritime miljø. Du finder meget mere information om deres produkter HER

LÆS OGSÅ:
TEC7 bådejerens foretrukne