Lithium batteri i ny version med bluetooth - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Lithium batteri i ny version med bluetooth

LithiumPro lithium batterier

Vi har nu i snart nogle år testet lithiumbatterier fra LithiumPro og har været meget tilfredse med de mange fordele, der er ved at anvende lithium batterier i båden. Vi har nu haft en eksklusiv mulighed for at teste LithiumPro’s sidste skud på stammen, som er et lithium-batteri med indbygget bluetooth. Læs med her og se hvordan det gik, da vi tog det med i båden

LithiumPro er lithiumbatterier der er særlig velegnet til brug i båden

Ny forbedret indpakning i 50 og 100Ah versioner

Batteriet vi tester er med samme kapacitet som den tidligere version vi testede – nemlig 100 Ah. Det er en størrelse der egner sig fint til flere formål, inklusiv brug af elmotorer, hvor der er en passende kapacitet til en dags sejlads. Den nye model er dog med flere gode detaljer, der særligt egner sig til både og i særdeles til småbåde. Blandt andet kan nævnes:

 • Solid kasse, der kan tåle stød fra sejlads
 • Fylder mindre end tidligere 100Ah versioner
 • Vejer bare 10 kg. og altså mindre end det halve af et almindeligt bly/syre batteri
 • Kraftigt håndvenligt bærehåndtag der er placeret midt på batteriet, hvor det giver en god balance
 • Passer i mindre stuverum med en højde på bare 18cm
 • Bluetooth forbindelse med overvågning af batteriet
Den nye variant af LithiumPro batterier har en lavere højde og passer derfor bedre i mindre både med mindre plads i stuverummet og så kan du overvåge det ved hjælp af bluetooth

Bluetooth forbindelse giver masser af muligheder

Den nye version af LithiumPro er udstyret med bluetooth forbindelse, så du har mulighed for at forbinde din smartphone til batteriet. Bluetooth forbindelsen giver dig masser af informationer og gode muligheder som du ikke får med et traditionelt lithiumbatteri:

 • Mulighed for at se batteriets tilstand selvom det er pakket godt af vejen i svært tilgængelige stuverum
 • Følge strømforbrug og spænding, når det tappes af batteriet
 • Overvågning på den enkelte lithium-celle
 • Mulighed for at slukke for batteriets output
 • Data på luftfugtighed og temperatur der kan give vigtige oplysninger om hvordan batteriet har det
Masser af data kan udlæses via app-en når LithiumPro batteriet er forbundet

Kvaliteten er i detaljerne

LithiumPro anvender de bedste og mest sikre lithiumceller, der er kategoriseret i klasse A. Cellerne er af typen LiFePO4, der giver en levetid på 4000/6000 ladecyklusser og de er styret af en højkvalitets BMS der i praksis er en styreenhed, der kontrollerer ladestrøm, afladestrøm og ladespænding og lignende. BMS-en sikrer også mod for lav/høj spænding og sikrer derved mod for høj ladespænding og mod at cellerne aflades for meget. BMS-en er kvalitetskontrolleret af LithiumPro, der er en pæredansk virksomhed med Christian Dyrholm i spidsen og det betyder, at der anvendes de bedste materialer baseret på mange års erfaring i branchen.

Den gode sans for kvalitet ses også i anvendelsen af rustfaste materialer og ikke mindste den solide kasse, der tåler stød og hård håndtering i båden.

“Vi ønsker at levere Lithium batterier i en høj og sikker kvalitet og samtidigt give kunderne rådgivning og god sparring, når der skal investeres i nye batterier og tilbehør. Det giver en tryg handel og sikkerhed for det rigtige valg”

— Christian Dyrholm, Indehaver LithiumPro

Med ombord

Ombord i båden nyder vi at det nye design fylder mindre og passer perfekt til de forreste stuverum, hvor den gamle version skulle placeres liggende og iøvrigt var i en større kasse.

I løbet af dagen logger vi flere gange på batteriet for at se hvor meget effekt vi har trukket ud og derved også kan se, om vi nærmer os den maksimale limit og eventuelt skal overveje at skifte til det ekstra batteri. Det er desuden en god tryghed at se at afladningen på de enkelte celler er synkront og derved er et sundshedstegn på at alt fungerer som det skal. Da vi ofte tager batteriet ind/ud af båden glæder vi os over det nye design på kassen, hvor håndtaget er placeret i midten og derved giver en bedre balance, når det skal løftes ind og ud.

Rækkevidden på bluetooth er imponerende og det er dejligt at man ikke skal bevæge sig ud til båden når den er parkeret i indkørslen, men i stedet lige kan tjekke indefra huset om man nu har husket at lade batteriet inden man drager på vandet.

Med lithiumbatterier får du mere kapacitet med en meget mindre vægt.

Du finder mere information om LithiumPro på deres hjemmeside her

LÆS OGSÅ:
Fuger og limning i småbåden