Rhino LCLD – Nyt spændende trollinghjul på markedet - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Rhino LCLD – Nyt spændende trollinghjul på markedet

Trollinghjul med leverdrag

Tyske Rhino har i mange år produceret og markedsført meget lækkert trollinggrej til glæde for især fiskere i Skandinavien. Nu lancerer de som en af de eneste på markedet en spændende nyhed indenfor trollinghjul – nemlig et hjul med både leverdrag og linetæller. De har kaldt modellen Rhino 420 LCLD, hvor bogstaverne LCLD står for Line Counter Lever Drag. Se med i videoen herunder hvor Direktør Frerk Petersen, der selv er mangeårig trollingfisker forklarer hvorfor og hvordan de har udviklet det nye leverdrag hjul.

Leverdrag bremse

Leverdrag bremsen har i mange år været kendt på en lang række af fiskehjul og for mange anset som værende det eneste rigtige til brug for det tungere fiskeri. Nu kommer denne mulighed også til trollingfiskerne, hvor leverdragbremsen på Rhino LCLD giver følgende fordele:

  • Silkeblød bremseeffekt med smurte carbonskiver
  • Anerkendt Cals bremsefedt kendt fra big game fiskeri
  • Stort bremseområde der kan finjusteres
  • Konstrueret uden “strike zone” som giver et stort arbejdsområde
  • Let og hurtigt at slå bremsen fra minimum til maximum
  • Kan let betjenes med kolde fingre
  • Lineær bremsekurve igennem hele bremseområdet

Leverdrag-bremsen fungerer med små præcise klik i hele bremsens arbejdsområde. Disse små klik gør det muligt at justere bremsen og at have en føling med dette uden at se direkte ned på hjulet, da man hører klikkene i stedet for. Betjeningsknappen har en passende størrelse så den ikke er i vejen med risiko for at hænge fast i tøj eller andet. Mange fiskere vil have glæde af leverdrag bremsen, når der skal sættes stænger på riggen, hvor det giver en let frigørelse og tilkobling af bremsen

Rhino LCLD har en helt lineær og præcis bremsekurve så man undgår ryk hvor man kan miste krogholdet
Overdimensionerede bremseskiver i carbon giver en silkeblød og godt fungerende bremse.

Overdimensioneret knarre

Rhino LCLD er udstyret med en overdimensioneret knarre, der er fremstillet helt i stål, hvilket giver en lang holdbarhed og ikke mindst en høj lyd som er ønsket af de fleste, når der fiskes efter laks.

Knarren sidder på endedækslet og den har et passende fremspring så den også kan betjenes med handsker, når det er koldt.

Korrosionsbestandig og linetæller i fod

Rhino-hjulet har et fint greb der giver et sikkert hold i hjulet og sikrer at der kan spinnes ind med en hurtig hastighed, når stængerne hurtigt skal ryddes af vejen. Linetælleren måler i fod og den er placeres på hjulets øverste venstre side. Hjulet holder ca. 300 meter 0, 40 nylonline og hjulet håndterer også let tyndere fletline.

Hjulfoden er fremstillet helt i rustfrit stål, hvilket betyder at du ikke vil opleve problemer, selvom du lader hjulet blive siddende på stangen. Hjulets ydre ramme er fremstillet af kompositmateriale og er ligeledes korrosionsbestandig og kan tåle det hårde miljø, som der ofte fiskes i.

Testet af trollingfiskere i hele Norden

Rhino LCLD er i forbindelse med udviklingsprocessen blevet testet grundigt af trollingfiskere i hele Norden. Flere forskellige prototyper er blevet fremstillet for at sikre sig et produkt, der er som skræddersyet til det skandinaviske trollingfiskeri efter laks og ørreder. Udviklingsprocessen har betydet flere 3D printede prototyper inden man havde et produkt man var tilfreds med.

Som altid er Rhino’s fiskegrej igennem flere tests i det rigtige miljø, hvor mange testfiskere deltager i udviklingen

Du finder mere information om Rhino’s nye hjul på deres hjemmeside her

LÆS OGSÅ:
Et godt øje til pigvar