Freddi Flutter trollingblink – sådan kan det fiskes - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Freddi Flutter trollingblink – sådan kan det fiskes

Et af de mest populære trollingblink fra Rhino er deres Freddi Flutter serie. Blinkene er dansk udviklet og derefter videreudviklet og testet af danske Freddi Hansen, der sammen med Rhino har perfektioneret disse blink og tilpasset dem til det nordiske trollingfiskeri.

Serien der rummer mere end 40 forskellige varianter byder på noget for enhver smag – enten i forskellige størrelser eller et væld af farver, der årene igennem har vist sig at være fangende under forskellige forhold. Vi giver her ideer, tips og inspiration til anvendelse af Freddi Flutter blinkene

Freddi Flutter blinkene er dansk udviklet og derefter videreudviklet med hjælp fra en af Danmarks trolling-eksperter Freddi Hansen fra Næstved. Her poserer han med en rigtig fin laks

Freddi Flutter serien

Freddi Flutter blinkene findes i et utal af populære farver og serien rummer generelt over følgende størrelser og modeller:

  • 110 mm i 12 gram
  • 145 mm i 20 gram
  • 190 mm i 30 gram
  • Freddi heavy i 110 mm og 42 gram

Blinkene udmærker sig med at være belagt med silverplate, der giver et mere rent, hvidt skær og holder bedre. Blinket har med sine vinger rod tilbage til de gamle traditionelle blink, hvor styrefinnerne får blinket til at svæve fra side til side, for derefter at lave uregelmæssige dyk – hvilket er det der ofte lokker laksen til hug, hvis den i et stykke tid blot har fulgt efter blinket.

Oversigt over de forskellige farver i grundmodellerne 110, 145 og 190 mm

I videoen herunder ser du blinkets gang i vandet og de uregelmæssige dyk, der gør dette blink til en rigtig lakse-killer

Freddi Flutter på riggen

Freddi Flutter er et blink der kan anvendes til både trolling efter laks og havørred. På downrigger anvendes ofte de store varianter og meget gerne i UV-varianter. De små blink anvendes til havørredfiskeriet i bælterne og Øresund. Blinkene er som standard udstyret med højkvalitetskroge i permasteel fra VMC, der har den fordel at de kan skærpes efter behov, hvilket ofte er hurtigere end at skulle udskifte krogene helt når man er på vandet.

Krogene på Rhino’s trollingblink er fra VMC i permasteel. Bemærk forskellen i tykkelsen af blinkene, da det er et mix af Freddi Heavy og standardudgaven

Freddi Flutter og Freddi Heavy i overfladen

Ofte kan overfladefiskeriet efter laks være utrolig fangstgivende. Solen varmer overfladevandet op og hæver aktivitetsniveauet hos fiskene, hvilket til tider kan få dem i hugget. Freddi Flutter er et ægte allround blink og til overfladefiskeriet anvendes ofte de mindre størrelser flankeret med en vægtbelastning på omkring 30 gram.

Freddi Heavy udmærker sig ved at kunne fiskes i overfladen uden vægtbelastning, hvilket gør blinket lettere og hurtigere at sætte, hvilket mange sætter pris på, når der skal håndteres mange stænger i båden. Sørg gerne for at der er rigeligt med line ude og sæt dem gerne yderst på planerboard eller sideplanere, da de har et fint hastighedsspænd og også tåler “spinstop” hvor de flakser ned igennem vandsøjlen.

En ordentlig vildlaks på ca 19 kg. taget på en Freddi Flutter i farve pink flush
På downriggeren kan du med fordel anvende blinkene med UV

Farvevalg

Som tommelfingerregel kan man vælge mørke farver til lyse dage og gerne UV-farver til de blink der fiskes dybt på riggen. Er man i tvivl om farvevalget kan farven Beluga være et godt udgangspunkt til laksefiskeriet og til havørredfiskeriet kan de hvid/grønne nuancer være rigtig gode. Til overfladefiskeriet efter laks i fuld solskin er et populært blink Freddi Heavy i farven Gold Green Dolphin.

Husk også at Heavy varianterne også er udmærkede blink til det tungere kastefiskeri efter kysttorsk

Du finder de populære Freddi Flutter trollingblink HER og varianterne Freddi Heavy HER

LÆS OGSÅ:
Datoer for Trolling Master 2020 fastlagt !

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.