10 ting du ikke kan undvære på fisketuren

Der er mange gode oplevelser for hele familien, når man begiver sig ud i naturen for at fiske. Masser af frisk luft og vind i kinderne giver gode naturoplevelser og fiskeriet giver desuden grundlæggende viden om fiskenes biologi og levesteder. Denne viden gør også, at man passer bedre på det omgivende miljø generelt og man får en god forståelse for dette.

Biltema er med deres mange butikker en af landets største leverandører af grej til fiskeri og outdoor.I dette indlæg har vi været en tur i deres varehus og fundet flere ting, der gør opholdet i naturen endnu bedre – så læs med her og bliv inspireret til en endnu bedre fisketur.

Påklædning har

Enhver god fisketur starter med at være rigtigt klædt på. Hos Biltema finder vi i deres outdoormærke Yosemite et rigtig godt sæt bestående af jakke og bukser. Jakken udmærker sig ved at være både vandtæt og desuden have en åndbar profil, således at man undgår at tøjet bliver vådt og ubekvemt på indersiden. Både jakke og bukser har flere gode detaljer som for eksempel mulighed for udluftning og masser af gode lommer, der let lukkes med lynlås. Særligt syntes vi at detaljerne omkring hætte og krave er gode og byder på en god beskyttelse, for vind og vejr.

outdoortøj
Biltema’s outdoor tøjmærke Yosemite byder på gode detaljer til priser hvor alle kan være med. Sættet består af bukser og jakke og egner sig fortrinligt til fiskeri eller hvis du bare skal ud i naturen

I tøjafdelingen hos Biltema finder vi også gode varme vildmarksstøvler, der udmærker sig ved at være fleksible og komfortable. Støvlerne har kraftige profilerede såler der giver et godt grip. Skaftet og indersål er fremstillet af neopren, der både er varmt og slidstærkt.

vildmarksstøvler
Vildmarksstøvler med varme neoprensåler og lange skafter fremstillet helt i neopren er fortrinlige til fisketuren

Innovativ powerbank

En god powerbank til opladning af telefon, kamera eller andet elektronik er et must, når man skal ud i naturen. Denne powerbank fra Biltema er på en innovativ måde udstyret med solceller, der på en helt miljørigtig måde kan oplade batteriet i solen. Powerbanken er på hele 8000 mAh og er forsynet med flere USB-porte.

powerbank
Powerbanken kan oplades miljørigtigt med de medfølgende solceller og er udstyret med to USB porte

Fiskekasse med plads til alt

I Biltema’s store lystfiskerafdeling finder vi også en yderst rummelig kasse. Kassen er udstyret med en bærerem og kan bæres på samme måde som en skuldertaske.

fisketaske
Biltemas rummelige fiskekasse bæres over skulderen med den medfølgende rem og fungerer også som en praktisk stol

Når låget åbnes afsløres flere forskellige rum, der kan inddeles til en ønsket størrelse, således den kan indeholde både større ting som tænger og grejbokse. Lågets inderside indeholder 4 rum der egner sig perfekt til både spinnere, forfang og blink til kystfiskeri.

fisketaske
Fiskekassen indeholder flere rum med et væld af muligheder for god opbevaringsplads

Vandtæt sportstaske

Skal du ud og sejle i en åben båd eller jolle er det en kendt problemstilling, at der mangler tør opbevaringsplads. En vandtæt taske kan være løsningen på at holde tøj, kamera eller telefonen tør hele dagen. Tasken har et praktisk stroplukke der sørger for, at den er helt vandtæt og samtidigt er let at lukke op.

vandtæt taske
En stor vandtæt taske kan være en god løsning, når du skal på vandet i en åben jolle, da den holder tøj og udstyr tørt hele dagen

Stangholder med flere funktioner

Til fisketuren i båden er en god stangholder nødvendig, da man ellers risikerer at fiskestængerne bliver ridset eller endnu være knækker, når man sejler. Biltema’s stangholder har plads til 3 lodret stående stænger og indeholder desuden plads imellem stængerne, hvor der er lavet udskæringer til knive, tænger, fiskeblink eller andet der skal være lige ved hånden, når der skal fiskes.

stangholder
Stangholderen monteres med 4 skruer og kan udover 3 fiskestænger indeholde fiskeblink, knive og tænger

Vandtæt flueboks

Hold fluerne tørre i denne to-sidede flueboks, hvor der er plads til rigeligt med fluer til enten kystfiskeri eller en tur i put and take søerne. Flueboksen åbnes og lukkes ved hjælp af en fingervenlig kliklås. Den vandtætte boks kan også anvendes til mindre blink og er særlig anvendelig ved vadefiskeri, hvor den kan opbevares i ikke-vandtætte lommer i waders eller lignende og derved beskytter indholdet.

grejboks
Flueboksen kan åbnes fra begge sider og holder indholdet tørt. Kan også anvendes til mindre blink

Et godt keep-net

Holder man af at spise friske fisk er dette keep-net særdeles anvendeligt, da det kan holde de fangede fisk friske hele dagen og man undgår derved også at skulle medbringe køletaske og fryseelementer. Keep-nettet har en god fastgørelsesstrop i den ene ende som fint kan sidde fast i søgelænderet eller i en gren ved vandkanten. Keep-nettet er udstyret med en lukkemekanisme, der gør det muligt at lukke det helt.

keepnet
Et godt keep-net holder fangsten frisk hele dagen

Deluxe fisketang

En god fisketang med flere funktioner anvendes mange gange i løbet af en god fiskedag. Biltema’s nye opgradede fisketang er en luksusudgave til den kræsne fisker: Hærdede wolfram kæber, der klipper alle fletliner – spids til montering af springringe – mulighed for at klemme wirelåse og dertil et lækkert carbon-greb der ligger godt i hånden.

fisketang
En fisketang til de kræsne med mange funktioner og med kæber der er fremstillet i benhårdt wolfram

Vildmarksøkse

Skal der laves bål på fisketuren eller vandreturen er en god økse virkelig rar at have med, hvor du hurtigt får hugget større grene igennem eller flækket stammer til brugbar optænding. Vildmarksøksen har tillige den fine detalje at den har en udskæring i skaftet der kan anvendes som fastnøgle til bolte eller skruer. Øksen fra Biltema har et fint etui, der beskytter æggen og samtidig fungerer som holder til bæltet.

økse
Øksen er standardudstyr på alle outdoorture og er uundværlig, når der skal laves bål eller findes en vandrestav

LÆS OGSÅ:
Giv dine agn nye skin

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.