Rhino agn til Nord-Norges predatorer - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Rhino agn til Nord-Norges predatorer

Hvilken agn skal du vælge til fiskeri efter torsk og sej. Vi tager et kig op Rhino’s program, der rummer det meste der kan fange disse predatorer under de fleste former for fiskeri, hvor vi har haft det med i tasken på 8 dages intens havfiskeri i Nord-Norge, hvor der blev taget gode fisk med dette grej. Men grejet kan bestemt også anvendes under danske forhold i bælterne, Øresund eller Nordsøen.

Krabber og blæksprutter på menuen

Udover de mere traditionelle agn som jigs og pirke, finder vi i Rhino’s program blæksprutter, der viser sig at være en effektiv agn til især torsk. De fleste har prøvet at fange torsk, der ved rensning efterlod en større mængde af hele krabber og krabbe-rester og i de perioder hvor strandkrabberne vandrer enten fra eller til dybere vand er krabberne en stor del af torskenes buffet, hvor de fylder depoterne op.

Rhino’s program indeholder blæksprutteefterligninger, som fint for torskene kan ses som en krabbe, når den fiskes langsomt hen over bunden med små nervøse hop, der kan få selv den sløveste torsk i hugget. Blæksprutterne Rhino Squid er med vægtbelastning fra 50-300 gram og det er således muligt at finde en agn der passer præcist til dit fiskeri, næsten uanset strøm eller dybde.

Rhino Squid findes i størrelser fra 50 gram og op til hele 300 gram. De to fastbundne enkeltkroge giver en sikker krogning, hvor fisken ikke kan bruge agnen som brækstang

Rhino’s blæksprutter Riqsquid er udstyret med to enkeltkroge, solidt fastgjort i den vægtbelastede gummikrop med tyk fletline. Denne måde at rigge agnen på har flere fordele i vores fiskeri:

  • Krogene hænger mellem fangarmene, der fungerer som grødesikring så du ikke så let hænger fast i tang eller andet når agnen fiskes tæt på bunden.
  • Enkeltkrogene kroger fiskene bedre og mere skånsom
  • Færre fejlkrogninger, da fisken mærker det bløde gummi og tager agnen hårdere end for eksempel en stor pirk med trekrog
  • Enkeltkrogene er fastgjort med fletline som gør at fisken ikke så let slipper sit tag i agnen, når den roterer eller dykker op/ned for at slippe fri.

Jigs til store helleflyndere

Kastefiskeri efter havets predatorer som torsk, sej og helleflyndere kan være utrolig effektivt. Vi afprøver dette i et område med en ret stor forekomst af tobiser, hvor jighoveder med en passende gummikrop var en giftig cocktail. Rhino’s sortiment af jighoveder er fint afstemt til kastefiskeriet og krogene er af en passende størrelse til disse store og stærke fisk.

Det lette kastefiskeri er ikke bare effektivt i Nord-Norge, men også til torsk på det Gule Rev, Øresund og Langelandsbæltet er det til tider væsentligt mere effektivt end pirkefiskeriet
Rhino’s jighoveder findes størrelser fra 30-150 gram, så dit fiskeri kan tilpasses vanddybde og størrelse på gummihalen

Traditionelt fiskeri med Chromat pirk

I Rhino’s sortiment til havfiskere finder vi også en traditionel pirk med et godt gennemprøvet design, der igennem mange år har bevist sit værd. Pirken hedder Chromat og er fremstillet af et godkendt blyfrit materiale og fås i vægte fra 75 gram og helt op til 600 gram. Sortimentet dækker derfor hele spektret i dit torskefiskeri næsten uanset strøm og vanddybde.

Chromat pirken er fremstillet i et blyfrit materiale og findes i vægte fra 75-600 gram

Forfang i fluorocarbon klar til brug

Når tiden på vandet skal bruges effektivt er det vældig rart at have forfang klar til alle situationer. Rhino Easy Rig serie inkluderer mange størrelser i en favorabel pink champagne fluorocarbon der selv i helt klart vamd er usynlig for fiskene. Easy Rig er udstyret med en hægte, der kan betjenes med kolde fingre, da man ikek skal åbne denne som på en traditionel hægte – en stor fordel når der skal jages tunge vinterfisk.

Rhino Easy Rig findes i en lang række typer med forskellige linetykkelser.

Du kan finde mere information om Rhino’s havfiskegrej i denne artikel der omhandler deres stænger velegnet til dette fiskeri

LÆS OGSÅ:
Tid til... GEDDEFEBER!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.