Musik og højttalere i båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Musik og højttalere i båden

Musik i båden er hyggeligt og højttalere giver en god stemning ombord, ligesom det, i det rigtige toneleje, bidrager til aftenhygge i havnen når rose-vinen skal nydes eller der nynnes med på bade- eller fisketuren. Vi ser her på et par muligheder for at få musik og højttalere ombord og maksimere sejleoplevelsen

Den faste installation

På mange både er der gode muligheder for at placere højttalere i kabinetter, kistebænke eller andre hulrum. Denne form for installation optager ikke ret meget plads i båden og ofte sidder højttalerne godt beskyttet.

Vælg marine-modeller

Højttaler der sidder fastmonteret i båden vil næsten altid på den ene eller anden måde være udsat for fugt eller direkte vandpåvirkning. Derfor er det vigtigt at vælge modeller med membraner der er konstrueret til det våde miljø – altså såkaldte marinehøjttalere

Højttalere der installeres fast i båden bør være designet specifikt til dette og være i en vandfast konstruktion

Biltema højttaler
Højttalerne skal være specifikke vandfaste marinemodeller med membraner der er designet til det våde miljø. På billedet er model fra Biltema, der er installeret i et hulrum.

Montering i løs plade

Hvis det ikke er muligt at montere i et hulrum eller man ikke ønsker at lave huller i båden, kan det være en god mulighed at lave en løs plade, hvori man monterer højttaleren. Pladen kan så efterfølgende monteres, hvor man ønsker det i båden.

Højttaler Biltema
Hvis man ikke ønsker at lave huller i båden, eller har svært ved at finde en egnet placering, kan man lave en løs plade, der så skrues eller limes fast hvor man ønsker det.

Bluetooth højttalere

I de senere år har Bluetooth højttalere sammen med populære streaming tjenester, fundet stor indpas og det er noget de danske sejlere også kan nyde godt af.

Nu er det nemlig meget let, at få musikken med ombord i båden i en løsning, der er klar til brug. Bluetooth højttalerne findes i mange varianter og størrelser. Biltema har flere modeller af disse og fuldt opladet kan modellerne holde strøm i flere timer – altså rigeligt til en endags tur på vandet, eller til man kommer i havn igen, hvor de kan oplades.

Højttaler Biltema
Bluetooth højttalere er en fin løsning, hvis du ikke ønsker at bore huller i båden. De fleste modeller kan oplades og kan spille i flere timer ombord. Her er vist model fra Biltema med mulighed for LED-lys, der kan slås til eller fra

Let at tage med ombord

Den nedenstående model fra Biltema har et indbygget håndtag, der kan trækkes ud på samme måde som på en rejsekuffert og den er således let at tage med ombord. Især når der skal bæres flere tasker eller udstyr ud på broen, vil du sætte pris på denne detalje.

Højttaler Biltema
Denne model fra Biltema har et smart trolley-håndtag, så du kan bære flere ting ud til båden.

Let at håndtere

Øverst er højttaleren udstyret med et solidt håndtag, der giver et sikkert greb. Det gode greb kommer helt til sin ret, når den for eksempel skal rækkes ud til andre på båden. Ønsker man at højttaleren skal placeres udvendigt i nærheden af rælingen, er det også fortrinligt at anvende håndtaget til at surre den fast, så den ikke utilsigtet havner i vandet.

Højttaler Biltema
Højttaleren har øverst et kraftigt bærehåndtag som giver et godt greb, når den for eksempel skal rækkes ombord

Flere modeller at vælge imellem

Hvis du blot ønsker mulighed for at have en højttaler der er lidt kraftigere end telefonens egen, er der gode muligheder for at finde modeller i forskellige størrelser på Biltema’s hjemmeside, hvor du for eksempel kan finde mindre højttalere, der er lette at placere i mindre joller, hvor de let kan medbringes i en taske – klar til brug til en god dag på vandet

LÆS OGSÅ:
Få et perfekt resultat ved limning og fugning i båden

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.