1st Mate – sikkerhed og tyverisikring i båden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

1st Mate – sikkerhed og tyverisikring i båden

Et innovativt sikkerhedssystem fra Mercury har nu fundet vej ud til de danske bådejere. Systemet hedder “1st Mate” og tilbyder flere gode sikkerhedselementer som elektronisk dødmansknap, opsporing af mand overbord og et smart alarmsystem. Vi har haft lejlighed til at have det i hænderne og giver her et overblik

Trådløs dødmandsknap lige ved hånden

Uanset om man er gast eller kaptajn er betjeningsenhederne lige store og både de sorte og røde betjeninger kan bæres om håndleddet eller på en let måde hægtes fast i din redningsvest, hvor det sidder let tilgængeligt..

En anden fordel ved den trådløse dødmandsknap er uden tvivl, at du slipper for at have en fast håndledsstrop om hånden og således er mobil hele tiden og kan bevæge dig frit omkring i båden og samtidigt til stadighed kan føle dig helt sikker, hvis du måtte falde overbord.

1st Mate’s røde kontrolenhed er til kaptajnen og de sorte til besætningen. Der er mulighed for at bære kontrolenheden som et armbåndsur eller i en karabinhage, der kan hægtes fast på tøjet eller din redningsvest

Flere funktioner i eet system

1st Mate tilbyder flere vigtige funktioner i et og samme produkt:

”Mand over bord”-overvågnings- og varslingssystem, nødsignalssystem og effektiv foranstaltning mod tyveri af båd og motor.

Her er et overblik over funktionerne:

  • Mand over bord gps-overvågning til mobil
  • Mand over bord gps-overvågning til bådens kortplotter
  • Mand over bord varsling via til kontakter via mobiltelefon
  • Afbrydelse af motoren ved mand over bord
  • Alarmering af andre personer ombord
  • Tyverisikring
Hvis du falder overbord varsles om position på enten app-en eller bådens kortplotter så du kan se hvor vedkommende befinder sig

Mand over bord

Hvis bådens kaptajn er alene, og systemet registrerer, at kaptajnen er faldet over bord, sender den et nødopkald til en række kontakter, som kaptajnen har tastet ind i app´en før start og som kan benyttes i nødstilfælde.

Nødopkaldet viser GPS-lokationen og tidspunktet for, hvornår kaptajnen faldt over bord. Funktionen er også nyttig i de tilfælde, hvor kaptajnen falder over bord, og passagererne af en eller anden grund ikke kan sejle båden, eller hvis de ikke er i stand til at hive kaptajnen op i båden igen.

Hvis kaptajnen falder overbord varsles de andre passager og/eller der sendes besked til personer på land om aktuel position og at der er fare på færde – altsammen ved et enkelt tryk på armbåndet

Plug and play installation og lækkert design

Den gode køberoplevelse får masser af gødning, når du første gang får 1st Mate i hånden. Armbåndene er sirligt og lækkert indpakket i silkeblødt karton og silikonearmbåndene er i en god kvalitet der ikke irriterer, når det bæres på armen.

Ledningsnetttet er forsynet med vandtætte stik, der passer lige ind i dit eksisterende Mercury ledningsnet og sørger for at, du bliver hurtigt sejlende og samtidigt undgår dårlige forbindelser.

Ledningsnet der er lavet så det passer til din Mercury og med stik der holder i mange år.

Armbånd eller karabinhage

Kontrolenheden har samme størrelse som et armbåndsur og på en meget praktisk facon kan den indsættes i en af de to medfølgende silikone-“skaller”. De to forskellige muligheder gør at kontrolenheden kan bæres præcist som et almindeligt ur eller i en praktisk karabinhage, der let kan hægtes i din redningsvest, bukser eller jakke.

Kontrolenheden med karabinhage kan monteres direkte i din redningsvest eller lige hvor du ønsker det.

Brugervenlig App

App- er let og intuitiv at anvende, hvor du starter med at lægge de grundlæggende data ind og derefter forbinde din telefon med 1st Mate.

Er uheldet ude og kaptajnen skulle falde i vandet, guides passagerne til at starte motoren og styre den i den rigtige retning. Dette gøres i letforståelige i step-by-step instruktioner der er ledsaget af selvforklarende ikoner.

App-en guider automatisk passagerne til start af motor og hvilken retning der skal sejles i, hvis uheldet er ude og kaptajnen er faldet overbord.

App-en styrer også bådens startspærre, hvor en 4-cifret kode skal indtastes for at sikre båden mod tyveri.

1st Mate passer til alle Mercury modeller fra 40hk og op og kan også monteres på andre fabrikater af påhængsmotorer.

App-en kontrollerer også 1st Mate’s indbyggede tyverisikring, hvor du med en 4-cifret kode kan sikre din båd og motor mod langfingrede

LÆS OGSÅ:
Teknologien bag Suzuki påhængsmotorer

One thought on “1st Mate – sikkerhed og tyverisikring i båden

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.