Bådejerens multispray - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Bådejerens multispray

En multispray hører hjemme i enhver båd og jolle og hjælper ofte i situationer, hvor der er behov for akut smøring eller irriterende fastsiddende emner, der bare ikke vil give op. Vi ser her nærmere på Tec7’s multispray GT7, der er en særlig god multispray til brug i båden.

To varianter i praktisk spray

Produktet hedder GT7 og findes i to varianter på 200 og 600 ml. På den måde sikrer du, at du kan dække større behov for meget anvendelse i en stor model og samtidigt have en mindre model, der let kan stuves af vejen i de mindre både eller have en fast plads i værktøjskassen.

Gode rustløsende egenskaber

Mange bådejere kender udfordringer ved at løsne rustne eller irrede skruer og bolte på båden. Dette arbejde er ofte tidskrævende og kan i værste fald ødelægge dyre komponenter. Tec7’s GT 7 har den gode egenskab, at den via sin unikke sammensætning, opløser rustkrystallerne og derved løsner emnerne.

Koldkrympning forbedrer egenskaberne

Da GT7 multisprayen samtidig er kold, når den forlader sit hi i dåsen, opnås en dobbelteffekt, da den udover at opløse rustkrystallerne, også via koldkrympning får emnerne til at trække sig sammen. Det er i princippet sammen effekt man opnår, når man med en skærebrænder varmer emnerne op og derefter afkøler. Denne koldkrympningseffekt skaber to særlig vigtige ting, når emnerne skal løsnes:

 • Mere luft imellem emnerne, så disse lettere glider fra hinanden
 • Mere plads mellem emnernes enkeltdele, så der skabes rum til at mere GT7 penetrerer og trænger ind imellem delene og derved får mulighed for at løsne flere rustkrystaller

God til det elektriske

De elektriske dele på båden skal vedligeholdes og især multistik og batteriforbindelser er vigtige elementer i at holde båden sejlende gennem hele sæsonen. De elektriske komponenter er i det hårde saltholdige miljø særlig udsatte og kan også være det i forhold til galvanisk tæring. Derfor kræver det særlig opmærksomhed fra bådejeren og hvis det sidder ubeskyttet ombord, bør du regelmæssigt gennemgå disse for at undgå svigt.

GT7 penetrerer og via sin lave overfladespænding fortrænger det fugten, renser og lægger en beskyttende hinde på stik og forbindelser

En del af påhængsmotorens service

De fleste fabrikanter af påhængsmotorer foreskriver at der udføres et service på motorerne mindst en gang om året. I forbindelse med dette service anbefales det at lægge en beskyttende hinde flere steder. Tec7’s GT 7 er særlig velegnet til påhængmotorens service og du bør især give disse områder opmærksomhed:

 • Powertrim og tilt da det sidder i et udfordrende miljø under og tæt på overfladen
 • Motorblok
 • Låsemekanisme til motorhætten
 • Gåshåndtagets bevægelige dele
 • Fjernkontrol og kabler
 • Elektriske stik og startmotor
 • Karburators spjæld og bevægelige dele
En god multispray af god kvalitet passer godt på din motor i mange år og sikrer mod dannelse af korrosion
Påhængsmotorens tiltsystem er ekstra udsat for korrosion – Sprøjt det gerne flere gange i løbet af sæsonen, så kan du holde grejet i orden og spare dyre reparationer.

Da GT7 samtidigt har gode rensende egenskaber, er den også et helt fantastisk til at rengøre de nedre inderste dele af påhængsmotorens kåbe, hvor du også samtidigt sikrer dig at det får en god beskyttelsesfilm og effektivt beskytter mod vand, der sprøjter op under motoren under sejlads.

Hvis du skyller påhængsmotoren med ferskvand efter en tur på vandet, er det en god ide at spraye med GT7 efterfølgende og tørre efter med en klud – så skaber du en god beskyttelse og udnytter samtidigt multisprayen’s fugtfortrængende egenskaber optimalt.

Væk med irriterende knirkelyde

Der er mange steder på båden, hvor der er bevægelige dele som eksempelvis hængsler til luger og døre. Disse har en slem tendens til at komme til at knirke eller pibe med de mest irriterende lydsammensætninger. Ofte kan årsagen findes i at leddene er tørret ud og det er på tide at give dem lidt opmærksomhed med GT7, der kan penetrere helt ind i leddet. Den lange dyse er nem og praktisk og sikrer at du har en god kontrol, når der skal smøres i nærheden af interiørdele eller andet, der helst ikke må oversprøjtes.

Multispray med mange anvendelsesområder

GT7 er nok en af de mest universale smøreprodukter, da det både kan smøre, rense, løsne og beskytte og derfor kan anvendes de fleste steder i båd, hus, cykel, bil, campingvogn og meget meget mere.

Vi nævner herunder nogle af de gode egenskaber multisprayen har og så kan du sikkert selv komme på mange flere:

 • Stopper og forebygger kortslutninger.
 • Løsner kraftigt rustede bolte, møtrikker, skruer, ventiler, antenner og bevægelige dele.
 • Beskytter tændingsanlæg mod fugt.
 • Rengører elektriske og elektroniske kontakter.
 • Får kromdele til at skinne igen.
 • Smører og bevarer låse isfrie.
 • Fjerner olie og tjærepletter
 • Fjerner fugt fra kontaktbokse og andet elektronik
 • Beskytter metaldele mod påvirkning fra vand, fugt og saltsprøjt
 • Holder betjeningsgreb på maskiner klare til brug.
 • Rengør, beskytter og smører kædesave, græsslåningsmaskiner, hængsler etc.
 • Smører cykeldele som kæder og gear
 • Smører og beskytter hængsler.
 • Rengør og beskytter fiskehjul mod aflejringer.
 • Forebygger kortslutninger i elektriske kontakter.
 • Fjerner aflejringer.
 • Påføring af et transparent beskyttende lag på de fleste metaldele
 • Beskytter mod afskalling.
GT7 er en fortrinlig multispray og du med fordel anvende den til at smøre og beskytte fiskehjulet mod salt og vejrlig

En god multispray er et vigtig element i at beskytte båd, motor, elektriske anlæg og meget andet der er i et udsat miljø på vandet

Tec7 er en lang række af kvalitets produkter tilpasset til det hårde miljø på vandet og til at gøre hverdagen lettere for bådejerne

Klik dig ind på TEC7´s hjemmeside for at læse nærmere om de enkelte produkter

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.