Bayliner 160 og 170 – populær allround båd - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Bayliner 160 og 170 – populær allround båd

Bayliner har produceret både til sejlere i det meste af verden i mere end 60 år. Deres program indbefatter både fra de mindre joller til store kabinebåde med overnatningsmulighed og de har et renomme for at levere kvalitetsbåde med gode sejlegenskaber.

Sidste år var Bowrider 170 utrolig populær og derfor er lillesøsteren Bowrider 160 taget hjem til det danske marked, hvor der har været så stor efterspørgsel ved forhandlerne, at endnu flere både nu er på vej. Vi har set nærmere på de to populære bowrider-modeller, der har et perfekt match til danske bådejere.

Begge modeller er særlig velegnet til vandsport – Bemærk det lækre design på hynder i sædvanlig Bayliner-kvalitet og med en passende Mercury på hækken, er der grobund for masser af kvalitetstid og hygge på vandet

To modeller med masser af fordele

Bayliner 160 og 170 er begge attraktive bådtyper og de rummer hver især detaljer, der gør dagene på vandet oplevelsesrige for familien, der ønsker en sommer med vandsport, hyggesejlads eller fiskeri.

160 Bowrider er den mindste model af de to, men ligesom den større 170 yder den stadig masser af siddeplads for familien eller vennerne. Det store vindspejl, giver fint med læ når der skal sejles stærkt og vil du have lidt vind i håret, går du bare frem i båden, hvor der er to siddepladser.

Der er masser af plads at finde i Bayliner 160 Bowrider – læg mærke til det praktiske vindspejl, der giver masser af læ under sejlads og samtidigt kan lukkes op, så man på en smart måde udnytter hele båden til siddeplads eller opbevaring.

Sidste års store efterspørgsel og positive tendenser i 2020, har betydet at der måtte bestilles flere både hjem og de er nu på vej ud til forhandlerne og venter på nye ejere, der vil nyde sommeren med aktiviteter på vandet

Fleksibel indretning og let at sejle

Bayliner’s mangeårige erfaring ses tydeligt på deres design af disse bowrider-modeller, hvor flere innovative detaljer viser hvorfor netop disse både er blevet en af deres store salgs-succeser. Vi nævner her et par detaljer:

  • Tilpasset motorstørrelser der giver god mulighed for at trække selv tunge vandskibrugere ud af vandet
  • Åben front der gør at man let kan stige ind/ud i båden i hele bådens længde og giver mulighed for at lægge lettere til kaj
  • Stuverum under hynder i fronten, der også beskytter beklædning eller udstyr, der ikke må blive vådt
  • Aftagelig hynde bag, der giver endnu mere plads eller opbevaring under denne, når den er monteret
  • Side-opbevaring til redningsveste og andet udstyr. Holdes fast ved hjælp af stropper, så der er styr på det under sejladsen
  • Rigelig med håndtag (5 stk) så man kan støtte sig under sejladsen og kopholdere på udvalgte steder
  • Skrogkonstruktion, der giver en letdreven båd der leder vandsprøjt ud til siden i stedet for over båden
  • Let håndterlige både der kan sejles af de fleste uanset sejlerfaring
  • Drejbare styrestole og mange indretningsmuligheder til vandsport og fiskeri.
De forreste sædehynder skjuler to praktiske stuverum. Vindspejlet åbnes i midten og giver let adgang til forenden af båden, der rummer et par gode siddepladser
Den bageste hynde kan løftes op eller fjernes helt for at skabe endnu mere plads. Ryghynderne er elegant integreret i bådens agterdesign og giver maksimal komfort under sejlads

Let at sejle og håndtere – også på traileren

Bowrider-modeller udmærker sig ved at være lette at sejle og selv nye sejlere, vil føle de har båden i god kontrol og let kan manøvrere denne. Da båden er åben i fronten, er det muligt at en person assisterer herfra, når der skal lægges til og fra kaj hvilket giver optimale betingelser for en ny styrmand.

Yderligere udmærker bådene sig ved at have en dyb V-skrogs konstruktion på 16/19 grader. Det giver gode styreegenskaber og retningsstabilitet, som alle vil nyde godt af og som giver tryghed under sejladsen.

Vægten fra ca. 600 kg. (160 Bowrider) og 795 kg. (170 Bowrider) gør at bådene kan håndteres af de fleste og ønsker man at have båden på trailer, kan denne trækkes af de fleste almindelige personbiler uden problemer.

Stereo er et populært tilbehør til Bayliner’s Bowridermodeller og giver en god stemning ombord
Mange gode stuverum giver plads til alt til sejlturen, når der skal sommerbades og springes i vandet fra båden

God til sportsfiskeren

Vil du gerne på vandet med fiskestangen, er der bestemt gode muligheder for dette med begge Bowridere. Pladsen foran i båden udgør en fin kasteplads og på 170 Bowrider kan den opgraderes med en stol og som det ses på billedet kan der også monteres elmotor foran.

Fronten på 170 Bowrider kan dresses op til en optimal fiskeplatform med aftagelig stol og fulddækkende dørk.

Mercury påhængsmotorer

Begge både kan leveres med Mercury påhængsmotorer, der både kan levere stille sejlads langs kysten og masser af kraft til bådene. Maksimale motorstørrelser er 80 og 115 HK, hvilket er mere end rigelig til at de skyder en god fart og samtidigt kan trække vandski og tubes. Fortæl din Bayliner forhandler om dine behov for sejlads, så kan han sørge for at du får den rigtige propel med hjem til dit bådsæt

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.