Ny stangholder fra Rhino med flot finish - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Ny stangholder fra Rhino med flot finish

Stangholderen er en vigtig del af udrustningen på de fleste både og det er en af de mest anvendte bådudrustninger for personer der anvender deres joller og både til fiskeri. Rhino er nu kommet på markedet med en rustfri udgave i en utrolig flot finish, der både pynter på båden og er praktisk i anvendelsen

Stangholderen er en af de mest anvendte udstyrsting for småbådsejerne. Rhino trolling har netop bragt en ny model på markedet med flere fordele og en særdeles flot finish

Til transport eller holder under fiskeriet

Stangholderne anvendes som regel under transport, når der skal sejles til fiskestedet og som opbevaring hvis man dørger med agn. Under disse to forskellige gøremål skal stangholderen løse forskellige opgaver og have forskellig indstilling, hvor den under transporten skal placeres lodret og under dørgefiskeriet, hvor den helst skal placeres så stangspidsen er tættere på vandoverfladen eller har en skrå vinkel.

Med det indbyggede spændgreb kan du let justere vinklen på stangholderen

Rhino’s nye stangholder udmærker sig ved at være udstyret med et indbygget spændgreb, hvilket gør at du let kan dreje stangholderen fra en transportstilling til en fiskeposition. På denne måde vil du kunne undgå at skulle investere i så mange stangholdere og ikke mindst, så vil du bedre kunne udnytte pladsen i de mindre både med denne.

Saltvandsbestandig og flytbar

Rhino stangholder er udført helt i saltvandsbestandigt rustfrit stål og kan monteres på alle 25 mm søgelænder eller håndlister. Stangholderen findes også i 30 mm og kan ved hjælp af for eksempel et gummiindlæg anvendes til størrelser på 22 og 27 mm. Den rustfri udførelse gør at du undgår korrosion og galvanisk tæring, som man kan være uheldig med, når der er tale om alu-stangholdere hvor skruer kan irre fast og knække, når de skal afmonteres eller flyttes.

Hvis du anvender din båd til flere forskellige former for fiskeri, for eksempel efter fladfisk og trolling, er det en fordel at kunne flytte rundt med stangholderne, så de passer til det aktuelle fiskeri. Det gøres let på Rhino’s model, hvor der på skruen er monteret et greb, så man på få sekunder kan afmontere (eller vinkle) stangholderen til den ønskede placering.

En særlig god detalje er at det lille greb, der spænder stangholderen fast, kan vinkles til den position man ønsker hvilket er fint hvis der er steder på båden, hvor der ikke er helt så meget plads eller hvis man ønsker at grebet af æstetiske årsager skal sidde på samme måde, hvis man har flere stangholdere monteret. Hvis man ønsker en fast montering af stangholderen, er det også muligt at erstatte grebet med en 5 mm rustfri unbrakoskrue

Stangholderen passer til 25 mm rør, men kan også tilpasses til tyndere rør ved at anvende et indlæg. Bemærk afrundingen, der sikrer at man ikke slider på stangens håndtag

Et godt fit til trollingstangen

Stangholderen måler 38 mm indvendigt, hvilket gør at den passer til de fleste stænger på markedet. I bunden af stangholderen er der en krydspind på 4 mm, der passer til stængernes krydsbunddup.

Stangholderens øverste ende af røret er afrundet, hvilket betyder at man ikke så let skader stangens håndtag, når der under fiskeriet kommer pres på denne. Diameteren i den udvidede ende er 46 mm, som også gør at det er let at få stangen ned i holderen.

Stangholderen er forsynet med 4 mm krydspind, der passer til de fleste stænger og sikrer at stangen ikke drejer sig i holderen. Bemærk den flotte finish på beslaget der går rundt om røret
Stangholderens diameter er 38 mm og godstykkelsen er fine 2 mm der giver en god stivhed og sikrer at den kan holde til belastningen

Finish og udførelse

Finishen er utrolig flot på stangholderen og vi er især begejstrede for svejsekvaliteten og poleringen, der alle steder på stangholderen fremstår utrolig pænt og samtidigt robust.

Stangholderne fås hos førende forhandlere. Blandt andet Jagt og Fiskerimagasinet til 299,- (25 mm) og 329,- (30 mm)

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.