Børn og unge på fisketur
Frisk luft er godt for alle, både unge og gamle og en måde at komme aktivt ud i naturen på, er med en fiskestang i hånden. På den måde bliver det en fornøjelse at komme ud og få lidt vind i kinderne og med fiskeriet som spændingselement, er der noget for både de helt små og de unge mennesker.
Lær grejet og fiskene at kende
Vil man ud at fiske er der nogle ting, man lige skal lære sig først og det er for eksempel en god ide at træne på græsplænen i haven, med et lille blink uden krog på, så du lærer at kaste med fiskestangen inden det går løs ved vandet.
For børnene i den rigtige alder kan det være meget motiverende at give dem deres egen æske til blink og lodder. På den måde kan de selv vælge hvad de vil sætte på linen, når de kommer ud til fiskepladsen. Lær dem hvad de kan fange på det forskellige grej og ikke mindst kan de hjemmefra lære at omgås de spidse kroge med forsigtighed og respekt.

Rigtig håndtering af fisken
Det er ikke alle fisk man fanger der skal med hjem til gryden. Flere arter har mindstemål og de arter der ikke har og som er for små, skal man behandle med respekt og sætte pænt ud i vandet igen. Lær børnene om bæredygtighed og forklar dem at de små fisk, der bliver sat ud igen vokser sig store og laver flere fisk.

Fiskemetoder med fangstsucces – saltvand
Fladfisk, sild, torsk, makreller og hornfisk er åbenlyse “børnevenlige” arter med fangstgaranti og de kan fanges enten fra båd, kyst eller mole. Hornfisk og makrel fanges bedst med blink eller sildestykker der fiskes under et flåd/prop.
Fiskeri efter fladfisk er også meget børnevenligt og som regel med masser af action – husk børnene er ligeglade med om fiskene er store eller små og det egentligt bare er en kæmpe glæde, når der er fisk på krogen.
Fiskemetoder med fangstsucces – ferskvand
Put and take søerne er her det sikre valg og flere steder er der legepladser, der kan bruges, hvis børnene har behov for lidt adspredelse. En anden mulighed er de mange små søer der er rundt omkring i landet og mange har startet deres fiskeri ved at med fiske efter skaller eller andre fredfisk og der er store chancer for fangst på netop disse. Medbring lidt melklister som madding og rasp der kan forfodres med og så er man mere eller mindre klar til at tage ud at fiske.
I søerne er der også større rovfisk som aborrer og gedder som kan fanges på spinner, blink eller woblere. Fanger man disse fisk er det god kutyme at sætte dem nænsomt ud igen – især hvis det er større fisk, da de regnes som trofæfisk. Husk at gedder har utrolig mange tænder i munden og du bør medbringe en tang til at tage krogen ud med.

Gode råd når børnene er med
Der er flere ting, der gør fisketuren lidt bedre for børnene når de er med. Her er et par gode råd du kan følge:
