Mere sikker med Mercury og Quicksilver - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Mere sikker med Mercury og Quicksilver

1st. Mate! 

Her på Smaabaadsnyt hylder vi alle tiltag, der understøtter visionen om nul tilskadekomne til søs – og vi kan som småbådsejere gøre meget for selv at højne sikkerheden ligesom der der fra de maritime leverandører sker en fortsat teknologisk udvikling. På boot.de lancerede Mercury og Quicksilver 1st. Mate.

1st Mate har tre funktioner: ”Mand over bord”-overvågnings- og varslingssystem, nødsignalssystem og effektiv præventiv foranstaltning mod tyveri af båd og motor.

Ret smart… Såfremt at bådens fører falder overbord, sikrer 1st. Mate armbånd at bådens motorer stoppes og bådens øvrige passagerer kan finde personen i vandet.

1st Mate fra Mercury og Quicksilver er verdens første ”mand over bord” system og tyveriforebyggende funktion, der er indbygget i motoren. Ved hjælp af et armbånd og tilhørende vedhæng kan systemet overvåge sikkerheden for op til 8 personer ombord. Ydermere kan den slukke motoren samt udsende alarm, hvis henholdsvis kaptajnen eller en passager falder over bord. 

Under bådudstillingen i Dusseldorf viste skærmen fint hvordan MOB systemet i 1st. Mate fungerer. Foto: https://www.mercurymarine.dk/Nyhedssiden.html

Med en valgfri funktion kan den i nødstilfælde sende beskeder til udvalgte kontakter på land. Såfremt vedhænget ikke er inden for rækkevidde, blokerer systemet motoren eller kobler den over i beskyttende modus. Alle disse funktioner dækker sejlernes vigtigste behov, nemlig sikkerhed.

1st Mate består af et intelligent nav, en række bærbare enheder og en mobilapp, der er bygget ind i bådens fremdriftssystem for at sikre funktioner, der kan være med til at redde liv og sikre ejendom. 

Overvågnings- og varselssystemet “mand over bord (MOB)”

Systemet beskytter bådens kaptajn og op til syv passagerer.

Hvis systemet registrerer, at kaptajnen er faldet over bord, sender enheden en alarm til systemets nav, app´en og alle passagerers bærbare enheder. Systemet slukker for motorerne og sender specifikke instruktioner til passagerernes mobiltelefoner via app´en. Instruktionerne fortæller passagererne, hvordan de skal genstarte motoren og styre båden sikkert tilbage til det sted, hvor kaptajnen faldt over bord.

LÆS OGSÅ:
Kom godt igang med drone - tips til film fra båden

Hvis en passager falder over bord, sender systemet ligeledes en alarm til både kaptajnen og de øvrige passagerer. Kaptajnen modtager instruktioner om at vende båden og sejle tilbage til det sted, hvor passageren faldt over bord.

Nødopkald

Hvis bådens kaptajn er alene, og systemet registrerer, at kaptajnen er faldet over bord, sender den et nødopkald til en række kontakter, som kaptajnen har tastet ind i app´en før start som benyttes i nødstilfælde. Nødopkaldet viser GPS-lokationen og tidspunktet for, hvornår kaptajnen faldt over bord. Funktionen er også nyttig i de tilfælde, hvor kaptajnen falder over bord, og passagererne af en eller anden grund ikke kan sejle båden tilbage til det sted, hvor han forsvandt, eller hvis de ikke er i stand til at hive kaptajnen op på båden igen.

Forebyggelse af tyveri

Nogle af systemets tyveriforebyggelsesfunktioner varierer afhængigt af den teknologi, som bådens motor er baseret på. Systemet omfatter dog altid en funktion, der låser motoren. For både med Mercury påhængsmotorer baseret på Mercury SmartCraft teknologi kræver systemet ikke kun en ”lås op”-kommando fra kaptajnens app eller bærbare enhed for at starte motoren. Systemet forudsætter også, at motorer, der er blevet fjernet fra båden, modtager systemets ”håndtryk” for at kunne genstarte.

1st Mate vil være hos din Mercury forhandler omkring marts 2020

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.