Nyt uheld i stort havbrug - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Nyt uheld i stort havbrug

Igennem weekenden har debatten om havbrug igen fået fornyet fokus efter at havbrugene i Horsens Fjord har kæmpet for at få styr på årsagerne og de store konsekvenser, efter at tusindvis af fisk er døde. Foreløbig lyder meldingen fra Dansk Akvakultur at en høj forekomst af alger er skyld i fiskedøden.

Dansk Akvakultur er en brancheorganisationen for opdrætserhverv for fisk og skaldyr, og de udtaler sig på vegne af havbrugene. Niels Dalsgaard forklarer, at der er kommet en havstrøm nordfra, som har bevæget sig ned langs den jyske østkyst og ind i Horsens Fjord. Strømmen har taget vand med sig, som er koldt og indeholder masser af ilt og salt. Ting som algerne skal bruge for at leve.

Havbrugene tømmes for døde fisk og fragtes til destruktion

I følge Niels Dalsgaard, der er formand for Dansk Akvakultur og udtaler sig på vegne af de to lokale havbrug, Hjarnø Havbrug og Snaptun Fisk Export, skyldes fiskedøden opblomstringen af algen pseduochattonella

Algerne er som sådan ikke giftige, men de kan være så generende for fisken, at den risikerer at dø. Og det er, hvad undersøgelserne tyder på, er sket indtil videre.

På havbrugene tjekker de alle burene og tager de døde fisk op. De bliver sejlet i land, hvor de så transporteres videre og bruges til biogas.

Masser af døde fisk på vejene

I løbet af weekenden kom fiskedøden helt tæt på borgerne i Glud og Horsens. Det skyldtes, at en vognmand ikke havde fået sikret lasten med døde fisk forsvarligt, og han tabte derfor både fisk i Glud og ved Vestvejen ved Hatting.

Masser af regnbueørreder blev tabt fra en overfyldt lastvogn

Vognmanden er nu sigtet for hans manglende tilstrækkelige håndtering af fiskene.

LÆS OGSÅ:
Tips til store skrubber

Billeder: TV2Østjylland / Privatfotos

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.