Kæmpetun! Tun-fight på 5½ time! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Kæmpetun! Tun-fight på 5½ time!

Selvom antallet af tun-fangster er blevet færre i de sidste par dage, så indløber der stadigvæk helt ekstraordinære beretninger fra Skagen.

Nedenstående er fra opslag fra Flemming Sønderskov – og vi kan ikke gengive opslagets nerve og dirrende adrenalin-tone bedre end opslagets egen tekst, så helt undtagelsesvist får I opslaget bragt i sin helhed

Opslaget fra Flemming Sønderskov:

5 timer og 27 min, de tal vil være printet ind i vores nethinde til den dag vi lægger os i graven, 5.27 det var den tid Team LST havde tun på krogen mandag. Det var 3. dagen på mit fiskeri med de herlige drenge Morten Bonde og Claus Mourier, efter 1 1/2 times søgen efter makreller lykkedes det at få 20-25 stk i tanken og kursen blev sat, de foregående dage havde vi set masse af tun, en enkelt kontakt blev det også til men den smed krogholdet efter 40 min fight. Forventningerne var enorme vil ville så gerne have en tun til båden. Vi fik lagt os på positionerne og grejet blev sat, men ikke en eneste tun var at se, øv tænker man vi sidder ævler løs om, da det ene hjul går amok, efter kun 20 min, der er fisk på krogen, vi fighter løs, og vi er helt oppe i gear alle 3, efter 40 min ser vi fisken i overfladen og tænker, Yes den er snart inde, vi ser kun ryg og halefinne men kigger på hinanden som om vi ikke helt forstår hvad det er der er derude…føj den er stor, vi ser den kun i meget kort tid og nu går snakken…kan det passe at det var det vi så ? Morten og Jeg er helt oppe at køre imens Claus tager det forbavsende roligt, han er dybt koncentreret og lister en rolig bemærkning ud til de 2 dampbørn der fighter fisk, “tag det roligt drenge, der går 2-3 timer mere med den fisk” what 😱… Claus har før været med til at fange store tun, og han er ikke i tvivl om at dette er en stor fisk. Et stort trækkeri med denne tun, hvor Morten og Jeg skiftes til at fighte, får timerne til at gå, vi runder nu 4 timer siger Claus roligt, Jeg overlader stangen til Morten, så han kan overtage det tunge læs lidt, Morten får kun få min. med stangen hvorefter hans krop går i krampe og han kan ikke dreje hjulet rundt, det udtryk i hans hovede sagde alt, han ville så gerne, men kroppen sagde stop.. Voksne mænd kan også græde…dog var det uden tårer, men han var led ved det, det skal siges at Morten kæmpede de første timer som var han pisket til det, og kræfterne var måske nok disponeret lidt forkert, vi runder de 5 timer og bremsen er sat på fuld drag (100 lbs) den sidste time har fisken stået i ca. 45 meters dybde og været pisse ligeglad med os, den trak båden sidelæns med 1,8 knob 😳men den begynder at virke træt og kommer nu tættere på overfladen, første gang vi får muligheden for at tage fat i forfanget, bliver Morten nærmest trukket med ud over rælingen og må slippe, og dyret dykker lidt igen, 4. gang fisken er ved båden får vi ordenlig ved forfanget, Morten kæmper med at holde tunen i forfanget imens Claus forsøger at få gaffen i munden på denne enorme tun, han får oven i købet lige nusset fisken på ryggen med hånde, fisken prøver at gå ned igen og Morten holder igen på forfanget og super røv, forfanget springer meget tæt krogen, og denne smukke dame er væk på få sekunder….. Vi smider os alle i bunden af båden som stadig sejler i ring, ingen siger noget, nu går det op for mig hvor ondt jeg har i min krop, jeg kæmper med følelserne inden i for ikke at bryde i gråd, det var satme tæt på at det hele fik frit spil…😭
Fisken blev jo desværre ikke målt, men den var enorm, og ved siden af en Finnmaster 6000 er det ikke super svær at anslå en længde, men det er jo desværre sådan at har man ikke tydelige beviser så er det jo bare endnu en lystfiskerhistorie.
Vi håber vitterligt i Team LST at der bliver fanget en fisk i samme kaliber under dette års fiskeri som bliver målt, som kan bevise at der er større fisk derude, for det er der.
Vi fik en kanon oplevelse alle 3 og den oplevelse og det minde kan ingen tage fra os, den tun er på vores nethinde til vi lukker øjnene for altid.

LÆS OGSÅ:
Sikke en tur! Gedde på 18,1 kg og sandart på 10,1 kg!!!

Følgende udstyr blev brugt:

  • Finnmaster 6000 Off-shore 
  • Penn 
  • Penn int. 130 VIS, strikes sat til 65 lbs
  • Hollowcore 200 lbs
  • Vi sejlede 5,9 kilometer i fugleflugt ( men det blev gjort i cirkler)
  • Tid. 5 timer og 27 min

Jeg vil takke Morten og Claus for et par helt fantastiske dage i Skagen, Claus viste et enormt overskud da han stod ved det rat i hele fighten, han går sikkert stadig i ring om sig selv, Morten brugte råstyrken og er slet ikke færdig med tun.
Og også jer der brugte tid på at læse dette til ende.
Knæk og bræk til alle derude

Flemming

Flemming Sønderskov fighter kæmpe-tunen
Flemming Sønderskov, Morten bonde, Claus Mourier – ved godt humør trods alt.
Det knækkede forfang

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.