Let grej til havfiskeri 1 - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Let grej til havfiskeri 1

Er du blevet træt af at hamre 500g pirke op og ned af bunden med et kosteskaft af en stang og hjul på størrelse med en kaffemølle, bør du se med her på siden hvor vi bringer en serie med review og test på det lettere havgrej.

Har du emner til grej vi bør teste i forbindelse med dette, så skriv til os på info@smaabaadsnyt.dk

Det lette havfiskeri er populært og sjovt. I flere artikler tester vi grej og metoder til dette fiskeri.

Det lettere havfiskeri er blevet mere og mere populært og med den positive udvikling, (…og fantastiske fiskeresultater…) omkring jigs og jighoveder der passer til dette fiskeri er der skabt grobund for sjovere fiskeri med gode fights og bedre resultater.

Fladen Maxximus Shadow

Vores første teststang i serien bliver Fladsen Maxximus Shadow, som vi første gang stifter bekendtskab med hos Honda-shoppen på bådmessen i Fredericia. Stangen er ligesom de andre stænger i Fladen’s serie med en klinge af Solid Carbon – ultratynd og stærk som bare pokker !!

Rigeligt med øjer på den stærke stang, der håndterer endegrej op til 200g

Stort overskud af øjer og håndtag med trigger

Den første iagttagelse er de mange øjer der er på stangen – hele 12 stk kvalitetsøjer fra Fuji er med gavmild hånd strøet ud over klingen, hvilket kommer til sin ret når presset er stort på stangen og linen skal guides igennem disse uden svinkeærinder, der bare giver mere pres på line, stang og hjul.

3 størrelser så der er noget for enhver smag. 12 Fuji-øjer og en kastevægt op til 200g. Klingen er i eet stykke

Hjulholderen virker solid og vi bliver bare endnu mere forelsket i den indbyggede trigger, der giver et solidt greb om håndtaget der er fremstillet i EVA-skum.

En dejlig kort stang med triggerhåndtag og krydsbunddup og med en klinge, der let løfter store fisk fri af vraget eller op fra bunden

Multipurpose-stang

Sjældent tester vi stænger der kan anvendes til så meget forskelligt fiskeri som denne. Det lette havfiskeri er åbenlyst, men den er bestemt også et fint valg når Østersøens laks skal trolles, eller havørredfiskeriet skal prøves af i bælterne om sommeren. Dyrker du det spændende vertikalfiskeri efter gedder er denne stang bestemt også værd at kigge på.

LÆS OGSÅ:
Når en knude fanger fisk

Et passende lavprofil-hjul

Vi tester stangen med et Maxximus Blue Water XL Low Profile påspolet med rigeligt 0,18 mm fletnine. Hjulet holder ca. 400 meter af dette, så du kommer ikke til at mangle line under fighten. High Speed Gearingen på 7.1:1 er vældig god og den er bestemt en fordel når jiggen skal hentes op fra 60 meter vand. Håndtaget har en god størrelse og et fint “grip” og vi oplever en god indstillingsmulighed på bremsen. På den negative side ville vi gerne have haft hjulet i en venstrehåndsudgave, men mange havfiskere vil nok føle sig tilfreds med højrehåndsmodellen.

Fladens eget hjul Maxximus Blue Water XL Low Profile har et perfekt fit til stangen. Det findes i højrehåndsudgave

Vejledende udsalgspris er 840 DKK for stangen. Du finder mere info om Fladen Maxximus Shadow HER

Vejledende udsalgspris for hjul er 1.885 DKK og du finder mere info HER

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.