Vi monterer bak-kamera - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vi monterer bak-kamera

Slip for irriterende skader

Hvis du er træt af skader på kofangeren, eller at makkeren skal ulejliges ud af den varme bil for at koordinere din “bakning” til traileren, er det en god ide at læse med her – der er nemlig en fantastisk hjælp at hente ved at montere et bakkamera. Vi vælger en model fra Biltema og den har en god stor skærm og er forsynet med night-vision og desuden er der to kameraer i sættet, så vi senere kan udbygge det.

Montering

Find en god placering af skærmen, så den kan ses fra førersædet uden at genere udsynet. På billedet er valgt en placering til venstre for rattet og monteret med den dobbeltklæbende tape, der følger med – så slipper du for synlige borehuller i instrumentbordet

Find en god placering, hvor du ikke skærmer for udsynet. Montering af skærmen foregår let med dobbeltklæbende tape, så du ikke skal bore

Kameraet monteres ved at skrue nummerpladen af og fæstne kameraets beslag på bagsiden – et godt tip er at beslaget kan vendes 180 grader, så det vender nedad og på denne bil giver det en bedre placering og uden at skærme for nummerpladen.

Kameraet placeres let ved nummerpladen og kan justeres op/ned. Bemærk dioderne så man også kan anvende kameraet i mørke

Ledningen trækkes ind ved nummerpladebelysningen og følger iøvrigt det originale ledningsnet. Ledningen er rigelig lang til at kunne nå hen til baklyset, da det skal fungere som forsyningsstrøm til kameraet. Brugsanvisningen angiver, at man kan måle hvilke ledninger der er til baklyset, men det er også muligt at se på lygtens bagside, hvilke der går ind til baklyset og det er derfor muligt at koble det sammen uden at anvende et multimeter.

Signalet fra kameraet til skærmen deles via en digital trådløs overførsel og det er derfor ikke nødvendigt at trække yderligere ledninger op igennem bilen, hvilket sparer en del montagetid.

LÆS OGSÅ:
Et godt øje til pigvar
Signalet fra kameraet til skærmen foregår trådløst, så du slipper for at trække ledninger. På skærmen kan du vælge om du vil have vist afstandslinier, der hjælper når der skal bakkes. Bemærk at kameraet er justeret så man lige kan se trækkrogen.

Så snart der er strøm på både skærm og kamera er der signal igennem og du kan se hvad der er bagved bilen. I sættet er der mulighed for at tilkoble kamera nr. 2 og skærmen deler så signalet fra begge.

Du kan læse mere om Biltema’s bakkamera her

Se her hvordan du bakker let og elegant med et bakkamera monteret og undgår at få ridser på bil og kofanger

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.