Fryser du ? – vi tester tøj med el-varme

Rigtige mænd fryser ikke – de bliver blå og så dør de langsomt ! Virkeligheden er nok en helt anden, når man stået på sit fiskevand eller på sejlturen mærker det kolde gys og man helt imod sin egen vilje, er nødt til at henvende sig til kammeraten og trække “nå, vi skal vel egentlig også til at trække hjemad-strået” 

I den lidt mere alvorlige ende af skalaen, ved man at hvis man fryser på havet, tænker man ikke så rationelt, hvilket kan få uheldige konsekvenser – så det giver bestemt også mening at være klædt varmt og godt på i denne tid. Vi har på en kold novemberdag med regn og ca. 2 grader haft Nordic Heat med på bådfiskeri og bringer her et lille resume.

nh6
Nordic Heat har flere produkter, der er tilpasset det kolde miljø og dækker de fleste behov for brugere med alt fra forfrosne fingre til dårlige knæ.

HVORDAN VIRKER DET – Produkterne virker ved hjælp af strømmen fra det medfølgende genopladelige Lithium-Ion batteri. Varmen genereres af indsyede kulfibertråde i de pågældende varmezoner. Varmen reguleres via knappen i 3 forskellige niveauer – høj, mellem og lav.

nh4
Varmen reguleres i tøjet ved hjælp af en påsyet kontrol-knap, der kontrollerer om effekten skal være lav, mellem eller høj. Her lyser kontrolknappen grønt = Lav indstilling

DESIGN MED OMTANKE – Vi løfter på huen og bukker over de velplacerede varmezoner, der sørger for en optimal cirkulation, så varmen fordeles til hele kroppen. På bukserne, der udgør et base-layer er varmezonerne placeret omkring knæene og lyskeområdet. Varmeudviklingen klares ved indvævede kulfibertråde i undertøjets varmezoner og de er så fine, at du ikke kan se eller mærke dem når tøjet bæres.

LANG BATTERITID – vi fisker ofte om vinteren i 7-9 timer på en god fiskedag og vores største bekymring lå, i om produkterne, kunne leve op til vores brug. Vi vælger at tænde op i den kropsbårne undertøjs-pejs et par timer inde i fiskedagen – præcist der hvor man begynder at syntes det bliver lidt koldt, især også på testdagen, fordi der absolut intet skete rent fiskemæssigt. Vi leger en del med de forskellige varmejusteringer og har også i en periode slukket helt, men konklusionen er at det specielle 7,2 V Lithium batteri klarer opgaven fint. Nordic Heat anbefaler at man anvender de to lave trin (gul eller grøn) og kun anvender den højeste varmeindstilling, når man skal have “et skud varme”. Tommelfingerregel for batteritid er følgende: Grøn indstilling = 5 timer, Gul 3 timer og Rød 2 timer.

LÆS OGSÅ:
Icemaster Pro - bomstærk køleboks
nh2
Lithium-batteriet klarer opgaven på testdagen fint og som en ekstra fin detalje er der en USB-udgang, så du for eksempel kan oplade din telefon, når du er ude i det fri – vældig brugbart. Ekstra batteri på 2600 mAh kan tilkøbes til undertøj/Base Layer for 398,00

VARMEEFFEKTEN – på undertøjet er god og der mærkes en god varme da det føles direkte på huden, bliver man også hurtigere varm – især varmeområdet ved knæene og lænden, syntes vi har en god placering og mange med led- eller rygproblemer vil virkelig syntes om dette. Varmetrådene der er placeret i lyskeområdet er valgt med omtanke, da præcis dette område på kroppen gennemstrømmes af op til 3.000 liter kropsvæske i døgnet og derved giver en god varmefordeling til resten af kroppen. Vi tester også den opvarmede halsedisse/hue – her mærkes varmen dog bedst, når vi lukker den høje krave på skaljakken tæt til, så der ikke er vindpåvirkning. Halsedissen kan snøres til i toppen så den også kan fungere som en hue og da vi tester dette, mærkes varme bedre end halsedissen – nok fordi det sidder tættere og mere stramt på huden.

nh3
Halsedissen laves hurtigt om til en varm hue, ved at lukke den foroven. Knappen til justeringen sidder fint placeret og generer ikke under brug

STØRRELSER/VEDLIGEHOLD – tøjet er almindelig i størrelserne og man skal blot huske, at hvis man bestiller til kvinder, skal der vælges en størrelse mindre. Tøjet kan maskinvaskes ved 30 grader i en vaskepose (uden batteri !!). Da tøjet indeholder varmetråde, er det også en god ide at undgå et flå og strække i varmezonerne.

nh7.png

Du kan læse mere om Nordic Heat’s varme produkter her

Priser på afprøvede produkter: Halsedisse/hus: kr. 995,-, Baselayer top: kr. 1095,- Baselayer bukser: kr. 1.095,-

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.