Find fiskene med Structurescan 3D - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Find fiskene med Structurescan 3D

Lowrance, der er en af markedets ledende fabrikanter af marineelektronik, har i nogle år haft et tillægsmodul, der giver nogle åbenlyse fordele i brugen af sin elektronik. SS 3D er direkte kompatibel med den kraftfulde HDS Carbon og vi bringer her et review – og glæd dig for især for sportsfiskere er der features, der giver dig mere succes, når de anvender StructureScan 3D

Find fisken……og endnu hurtigere 

Med StructureScan 3D får du et hurtigt overblik over den bundstruktur, der fiskes på – store sten, huller, vrag, skrænter er alt sammen særligt lukrative for både byttefisk og rovfisk og det er ofte på disse spots, at man kan påbegynde sit fiskeri. Med en scanningsmulighed, der ved visse dybder har en størrelse på op til 360 meter, afsøger du dit fiskeområde ca. 10 gange hurtigere end du gør med en standard transducer – simpelthen fordi de 455kHz og tranducerens enorme spredningsvinkel dækker mere.

ss3d2
Den flade spredningsvinkel sikrer at du kan scanne et virkelig stort område og ved samtidigt at køre downscan, får du alle detaljer med.

Et eksempel på praksis brug er fangsten af denne fine aborre. Vi fiskede på et nyt – og stort – spot og vi brugte 2-3 timer på at lede efter stimerne og større fisk. Ventetiden blev ganske vist fordrevet med at dørge efter gedderne, men alligevel er vi glade for den ekstra bredde søgningen kan udføres med og det giver mere fokus i fiskeriet – og pludselig er vi der hvor det virkelig gælder og resten af fiskedagen blev brugt i dette område, da der var pæne aborrer over kiloet, som blev fanget ved vertikalfiskeri.

ss3d3
Denne aborre på 1,2 kg er et glimrende eksempel på at SS 3D finder fiskene hurtigere og du udnytter din fiskedag bedre end ved traditionelt brug af ekkoloddet

Vragfiskeri

en af de store udfordringer ved vragfiskeri er at finde vraget – ofte fordi de angivne positioner er for upræcise eller at vraget måske ikke er så synligt. Med Structurescan 3D vil du se langt flere detaljer på havbunden, der kan afsløre hvor vraget befinder sig eller eventuelle rester der ligger rundt omkring “hovedvraget”.

LÆS OGSÅ:
Lithium batteri i båden
ss3d 4
Et fantastisk billede af et meget velbevaret vrag der tårner sig op fra havbunden

Brug waypoints

Da du får mange informationer ved at bruge SS 3D, er det en god ide at anvende waypoints til at markere skrænter, store sten, fisk eller andet. Det kan også være kraftige vegetationsområder, som man vil undgå i sommermånederne, da det kan være ødelæggende for fiskeriet.

transducer.pngTransduceren

Hvad er det der gør det muligt at danne et 3D billede af det område man fisker i ? – en stor del af hemmeligheden ligger i transduceren, hvor man for at skabe et 3D-billede skal udsende flere ekkolodsignaler og modtage dette igen fra flere vinkler og derved tegne et realistisk billede af det der scannes. Et solid kraftkarl af en transducer hører med til elektronikmodulet og den er på behørig vis spændt fast i et rustfrit beslag, der muliggør en god montering på agterspejler af de fleste både. Hvis der er behov for det kan transduceren skubbes op ved søsætning, så man ikke risikerer at skade den.

SS 3D 2
Muligheden for både at se SideScan og Downscan 3D gør det lettere at tyde og læse ekkolodsbilledet og at finde de bundstrukturer du leder efter. Du kan vælge mellem flere forskellige paletter alt efter humør og synlighed. Den gode opløsning på HDS Carbon’s Solarmax HD skærm gør bestemt ikke oplevelsen ringere.

Se videoen herunder og drøm dig til mere effektivt og sjovere fiskeri

 

Skærmbillede 2018-09-27 kl. 20.38.09
Hvis du har mod på mere udstyr udover Structurescan er det bare at bygge på, til det du må ønske dig for den ultimative fiskeoplevelse
Skærmbillede 2018-09-27 kl. 20.34.40
Specifikationerne taler deres tydelige sprog – sidescan på op til 180m til hver side !!

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.