AMEC 600W – High-performance AIS-sender - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

AMEC 600W – High-performance AIS-sender

AIS er ikke bare AIS – Vi har her set nærmere på en mulighed for at forbedre sit nuværende setup eller også som nyvalg at vælge en AIS-sender, der markerer sig som en af de kraftigste på markedet i Klasse B.

LÆNGERE RÆKKEVIDDE – B600W fra Alltek Marine anvender SOTDMA teknologi og er certificeret i klasse B til IEC 62287-1 Ed.2.0:2017. Det betyder at du stadig befinder dig i AIS Klasse B som er for fritidsfartøjer, men du sender med et væsentlig kraftigere signal med en teoretisk længere rækkevidde end et standard AIS-signal.

HYPPIGERE FREKVENS – AIS senderen i SOTDMA klasse B kan udsende et signal med din position for hvert 5. sekund, hvor det i den lavere CSTDMA Klasse B kun kan udsende  for hvert 30. sekund.

B600 7
AMEC 600W har en rækkevidde der er 2,5 gange så lang som en almindelig AIS-sender. En god feature når der for eksempel sejles i tåget vejr eller under andet dårligt sigt

NMEA 2000 OG 0183 KOMPATIBEL – uanset hvilket system du måtte have i båden, kan AMEC B600 tilsluttes og som en ekstra feature kan den oversætte sætninger fra NMEA 2000 til NMEA 0183. Dette kan for eksempel være kurs, hastighed, dybde, temperatur og lignende. I manualen er angivet en præcis liste over hvilke sætninger der understøttes.

WIRELESS TILSLUTNING – B600 findes i en standard og en Wireless-udgave (B600W). B600W giver mulighed for, via den tilknyttede App, at kontrollere og programmere enheden og du kan således lægge alle data ind (også MMSI-nummer) uden at skulle downloade software til en PC. På B600 gøres dette ved tilslutning til USB-porten.

Vi har set på de vigtigste funktioner herunder, der kan kontrolleres med en smartphone eller tablet:

Fra venstre: Silent Mode – sluk og tænd for dit signal, Anker-vagt – alarm hvis din båd flytter sig ved opankring, Overvågning – indstil en alarm hvis både kommer for tæt på dig, Filtrering – Indstil hvilke både du ønsker at se.

LÆS OGSÅ:
Find fiskene med Structurescan 3D

Udover disse funktioner er det også muligt på din smartphone eller tablet at se andre fartøjers data ved at trykke på ikonet på skærmen.

GOD MANUAL – med produktet følger en præcis og god manual, med klare tilslutningsdiagrammer og sammen med B600’s indbyggede fejlsøgningsværktøj giver det mulighed for en let og problemfri montering. Husk at de optimale betingelser kun er tilstede med en god antenne og montering af denne

B600 8
Gode og tydelige diagrammer findes i den medfølgende manual eller på Alltek’s hjemmeside som du finder her

AMEC.png

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.