Lydsignaler til søs kan gøre en forskel i tåge - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Lydsignaler til søs kan gøre en forskel i tåge

Var du ude på vandet forrige weekend, har du utvivlsomt stødt på tåge – og spejdet opmærksomt efter andre både på eventuel kollisionskurs. Og selvom du skulle have investeret i en radar, er tåge til enhver tid angstprovokerende og bør til enhver tid undgås – tjek altid vejrudsigten og er der udsigt til tåge, er det sikre altid at blive på land – men somme tider får du ikke mulighed for selv at vælge eksempelvis ved pludselig opstået kysttåge.
 
Både alment med i særdeleshed  i områder med tung skibstrafik, høres fra tid til anden dybe signaler og hører du til dem, der har høreevnen i behold men ikke altid forstår hvad der signaleres – så er der hjælp at hente i denne artikel.
 
Når kysttågen først rammer, er der virkelig dårligt sigte ! Her billede fra 2016, hvor kysttågen var tyk som suppe på vej mod Klintholm Havn
 
 
abe94c_06078cc7f12945d081752c23076402fc~mv2
 
LÆS OGSÅ:
10 sikre råd til sejlads i tåge
 
Ligesom at morse, så findes der en række signaler som er gunstige at kende – og virkemidlerne er ganske simple, nemlig en kombination af kort og langt signal – et kort tut varer 1 sekund og et langt signal 4 sekund.
 
abe94c_778c151ee9084f339e8d19902f8a74e9~mv2
 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.