Gummibåden som fiskejolle 1 - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Gummibåden som fiskejolle 1

På mange måder er gummibåden ofte overset som en fiskejolle og vi har besluttet os for at teste denne under forskellige former for fiskeri. Modellen vi har testet er fra italienske MED i deres model Classic 310 som er en højkvalitets båd der er 310 cm lang og 158 cm bred – en fin størrelse til fiskeri for en eller to personer. Denne gummibåd er særdeles velegnet til fiskeri, da den er udstyret med en alu-dørk som er særdeles praktisk, da det giver en solid base at stå på og samtidigt beskytter båden.

INGEN TRAILER – en af de største fordele ved gummibåden er at den kan bringes til fiskestedet uden at man behøver en trailer. Gummibåden kan let medbringes i bagagerummet på en bil. Når man er fremme ved fiskestedet pumpes båden op og man er i princippet klar til at fiske. Man slipper derved for enhver vedligeholdelse af en trailer og plads til også at have denne opbevaret

Skærmbillede 2018-04-08 kl. 21.14.05.png

LET AT SØSÆTTE – Gummibåden er let og vejer bare 47 kg. Det betyder at to mand med lethed kan søsætte den på steder, hvor dette med en trailerjolle ville have været umuligt. Ønsker man at gøre søsætningen endnu lettere og måske altid skal udføres af en mand, kan man anskaffe sig transporthjul, der kan sættes fast på hækken.

EL-MOTOR – til søfiskeriet har vi en særdeles pålidelig 12V Rhino VX65. Denne motor yder et tryk på 65 pund og er rigeligt med power og selv under kraftige vindforhold er kraften i denne motor fantastisk og driver let båden frem med en hastighed op til 3 knob. Rhino VX65 har 5 fremadgående gear og 2 bakgear og udmærker sig ved et meget lavt strømforbrug og en lav vægt på bare 10 kg. MED Classic 310 er CE-mærket til en motorstørrelse  på hele 15 hk. hvilket vidner om god kvalitet og styrke.

Skærmbillede 2018-04-08 kl. 21.08.47.png

LÆS OGSÅ:
Sådan lyder det når 2x350 HK fyres af

ÅRER – Båden er udstyret med to delbare aluårer og gode placeringer af åretoller, der giver mulighed for både at skotro eller at ro den fra midtertoften. Årerne sidder solidt og godt fast i åretollerne og mekanismen til at tage årerne af/på virker upåklageligt

Skærmbillede 2018-04-08 kl. 21.06.58.png

INDRETNING – vi har indrettet båden til søfiskeri med en kasse, der indeholder batteri anker og andre småting, som vi ikke vil have til at skramle rundt i båden. Batteriet yder strøm til både el-motor og instrument. Ekkoloddet er et Lowrance Hook2 med en triple-shot transducer, der er et perfekt match til sættet.

Skærmbillede 2018-04-08 kl. 21.11.42

STØRRELSE – MED har et større udvalg i deres gummibåde og der er noget for enhver smag, hvadenten det skal bruges til kystnært fiskeri, på søen eller til sjov og leg ved stranden. Størrelse af båd vælger du ud fra behov om håndtering og antal af personer, der skal være i båden. Vi anbefaler altid at du anskaffer dig den største model ud fra dine kriterier og samtidig er bevidst om begrænsninger og muligheder. Se skemaet herunder for mere info om de enkelte modeller

Skærmbillede 2018-04-08 kl. 21.16.48.png

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.