Styr på blinkene – Rhino Pro Stow Box - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Styr på blinkene – Rhino Pro Stow Box

Da vejret i øjeblikket ikke viser sig fra sin bedste fiskeside er det tid til at få set lidt på endegrejet og vi har set nærmere på Rhino’s Pro Stow Box og bringer her nogle tips og tricks til, hvordan denne kan anvendes i sit fiskeri.

Grejboxen er opbygget at kraftigt plast i 3,2 mm tykkelse med udvendige forstærkninger og har målene L42 X B27 X H21. Boxen er særdeles solid og opbygget med 46 sekskantede celler, der hver især kan rumme flere blink afhængig af størrelse. Låget på boxen er ligeledes i kraftigt plast og går udenpå selve kanten af kassen, så den er helt vandtæt. I midten af boxen er der indsat en plade som afstiver der gør hele boxen yderst stabil. Kraftige rustfri hængsler og et solidt bærehåndtag, gør at du også kan anvende den til tunge pirke til torskefiskeriet og fortvivl ikke hvis boxen af en eller anden årsag skulle vende sig om på låget – blinkene skal nok blive i deres egen “celle”. Hver celle i boxen holder let styr på mindst 3 blink uden at det skaber kludder og det er også muligt at fjerne enkelte celler i boxen, hvis der skal være plads til større grej som flashere, divers eller andet.

OPDELINGS-SYSTEM – skal du sætte mange stænger er det vigtigt at kunne sætte dem hurtigt og ved et hurtigt kig i grejboksen hurtigt kunne beslutte hvilket blink/agn der skal sættes. For forståelsens skyld har vi lagt lidt farve på det opdelingssystem vi bruger. Andre bruger et system hvor farver er prioriteret og opdelt efter dette, så det er meget smag og behag.

rhino box
For forståelsens skyld har vi angivet farver på et system der kan anvendes og gør at du har et hurtigere overblik, når der skal sættes mange stænger. Det er også muligt at lave et system efter blinkenes farve, hvis man foretrækker det 

HASTIGHED er en måde at dele boxen op på. Hvis du anvender blink der ikke har et særlig stort hastighedsspænd, er det vigtig at kende deres bedst fungerende hastighed for for eksempel at kunne anvende dem sammen med løje/brisling, der ofte fiskes ved en lavere hastighed. Hvis du ikke kender dit blinks hastighed er det en god ide at teste dette

 

LÆS OGSÅ:
Rhino trollingblink - sådan bruges de bedst

LET VEDLIGEHOLDELSE AF BLINK – efter en lang fiskedag er man ofte ikke særligt motiveret til at pudse og polere blinkene, derfor er det vigtigt at vide hvilke blink der har været i vandet, så man kan koncentrere sig om disse. Brug inddelingen i Rhino boxen til at opbevare de blink der har været i kontakt med saltvandet. Lad boxen komme ind i varmen når du kommer hjem og åbn låget så evt. vand kan få lov til at fordampe. Nogle fiskere modificerer boxen ved at bore huller i bunden så evt. vand kan rende ud.

LÆS OGSÅ:
Den helt rigtige stang til trolling

STØRRELSE – nogle gange er små blink helt suveræne, når for eksempel hundestejlere er  på menuen eller store blink hvis laksen jagter sild, derfor har vi et særligt område til dette i boxen. Hvis du holder af at fiske med flasher og flue, kan du også få plads til dette ved at vikle forfangslinen op. Vi anvender også en sektion til UV-farverne, så det er let at tage disse frem

FARVE – hvis du sværger til at anvende særlige farver i dit setup, så del boxen op efter dette – mulighederne er uendelige og hvis du skal huske hvad der er hvad, kan der skrives med en vandfast tusch på indersiden af låget

box2
Boxen er robust og tåler det hårde liv på vandet. Kan bruges til både trollingblink og tunge pirke

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.