Fantastiske gedder på DRIFTER FLOAT ! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Fantastiske gedder på DRIFTER FLOAT !

I løbet af vintermånederne, er fiskeriet efter de store gedder blandt det mest populære og efterhånden som temperaturerne falder, nedsættes geddernes aktivitetsniveau – og lystfiskernes kompetencer udfordres ekstraordinært i denne tid.

Da årstiden samtidigt også rummer en vis mængde blæst, er det nærliggende at stille skarpt på en fiskemetode, der kombinerer begge dele, nemlig: DRIFTER FLOAT !

Hvis du har et vand i tankerne, der skal have et skud efter gedder, så læg en taktik for hvor de kan lokaliseres og for at finde gedderne – så find fødefiskene. Er du i båd, så brug eksempelvis et ekkolod til at finde byttefiskene og fisker du fra land, så brug lidt tid på at finde skrænter hvor rovfiskene kan overrumple fødefiskene.  Men også andre indikatorer kan vise vejen, som jagende aborrer der kruser overfladen eller måger, der napper småfisk i overfladen.

LÆS OGSÅ:
Effektivt fiskeri med elektronik

Dette er en af grunde til, at det aktive flådfiskeri er så effektivt – det er en ekstremt mobil måde at fiske på og samtidigt giver det dig mulighed for at affiske et attraktivt fiskeområde indenfor et relativt kort tidsrum.

Grejet

Når du fisker efter en så kraftfuld fisk, som gedde jo er – og er du heldig eller dygtig, skal du være opmærksom på at dit grej effektfuldt kan modstå de 4-8 aggressive udfald, som en større gedde vil foretage. Der er mange, der benytter karpestænger specielt hvis der fiskes fra land eller ihvertfald 30-80g / 40-100g kastevægt når der fiskes fra båd. Een ting er selve fighten, et andet forhold er stangens evne til at slynge en stor deadbait ud på stor afstand. Hjulet skal naturligvis være med en god bremse, der trinløst kan indstilles for herigennem at forkorte fighten mest muligt uden negativ konsekvens for landingsraten. Udover gode forfang og kroge fordrer flådfiskeriet ikke synderligt meget, bidmeldere eller rodpods eller lignende er ikke nødvendige, da flådet rummer tydelig indikation i sig selv.

LÆS OGSÅ:
Godt nyt til Predator-fiskere - nyt spændende grej-samarbejde !

Flådet

5242001.jpg
Et velegnet flåd til FLOAT DRIFTING er dette flåd fra Mr. Pike

Der er mange forskellige flåd på markedet, men der er to der dækker de fleste scenarier, og som er særdeles velegnede til netop dette fiskeri. Den første og sandsynligvis mest populære og mest følsomme er det slanke deadbait-flåd, der er perfekt til nært fiskeri på rolige dage.

Den anden er et flåd i “dart-stil”, der ligner det normale flå men har en mere chubby krop og darttop. Disse er ideelle til fiskeri lidt længere ud, mellemlang til lang rækkevidde, og på dage, hvor der er lidt krusning på vandet. De har typisk mere flydeevne og da vinden kan tage fat i dart-toppen, har det forbedrede mulighed for at “vandre” og derved afsøge et større fiskeområde.

Nedenfor ses tyske Timo Kleinekemper med et par fantastisk flotte gedder på 10+, taget på drifter float.

28161915_2006893816303536_6965967732372789026_o

27992897_1788139567904194_1159764116733262829_o

Agnen
Alle har deres egen favorit, men faktum er nok at der ikke er een magisk agn – og ligesom karpefiskere har deres yndlingsboiliesmag og farve, vil geddefiskere have deres foretrukne deadbait. Herhjemme er det mest anvendte nok skaller, sild og makrel – personligt synes jeg at sild og makrel er særdeles velegnede, da de er meget olieholdige og derved har et tydeligt duftspor. Du kan eventuelt give din agn et par perforeringer inden agnen sættes.

Jeg har dog ofte et par forskellige agn med i en kølig taske/kasse og vil fiske forskellige på hver stang og forsøge at finde ud af om fisken foretrækker en bestemt agn på dagen.

Nedenfor ses tyske Andre Schmidt med et par fantastisk flotte gedder på 10+, også taget på drifter float – WOW!!, prøv lige at se de flotte aftegninger!

28335987_2006893919636859_802505942097249639_o28238207_2006894206303497_2082640980794370268_o

LÆS OGSÅ:
Pop Up... effektiv medicin til træge vintergedder
LÆS OGSÅ:
Video med 130 cm geddemadamme

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.