Vægtbelastning til trolling - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vægtbelastning til trolling

VÆGTBELASTNING – lyder umiddelbart som en let disciplin, men vi bringer i samarbejde med John Thomsen fra Rhino Trolling Team her en guide til de forskellige muligheder der er i Rhino’s sortiment, så du får alle detaljer med.

Direkte på linen – anvendes Rhino Clip On Weight, der er en miljøgodkendt belastning og som leveres inkl. klemme med en “pin” i midten, så den ikke kan falde af og alligevel holdes fast af klemmens kæber. Vægtbelastningen ligger afhænger selvfølgelig af hvor dybt du vil have din agn til at gå i vandet og der er da også i sortimentet vægte fra 20-140 gram, som hver især giver den dybde du ønsker at fiske i. Vægtbelastningen placeres ved hjælp af klemmen 20-40 fod foran din agn.

vægt1
Rhino Clip On Weigth. Størrelserne går fra 20-140 gram og dækker således ethvert behov der måtte være for vægtbelastning.

 

Kompatibel – anvender du Rhino Antikink som attractor er Clip on Weight selvfølgelig kompatibel med denne, da pin’en i clipsen passer i hullet på Anti Kink. Rhino Antikink har udover attractor-funktionen den vigtige detalje, at den forhindrer hovedlinen i at sno sig og den kan også fint anvendes uden vægtbelastning og fås i 8 forskellige farver.

clipon.png

LÆS OGSÅ:
Rhino trollingblink - sådan bruges de bedst

Rhino Paravane – på de dage hvor vandet er fuld af ålegræs, kan det blive en fuld dags beskæftigelse at fjerne ålegræs af blinkene og ikke mindst så mindsker man sine chancer for at fange fisk betydeligt, når tiden hvor blinkene er fiskeeffektive er kort. En mulighed for at forbedre sine chancer er ved at montere en Rhino paravane foran blinket, der udover at virke som en effektiv paravane, der trækker blinket ned også er en fantastisk “ålegræs-fanger” ! En paravane har også den gode funktion at den qua sin form trækker agnen længere ned end en almindelig vægtbelastning.

Paravanen findes i 15-75 gram der sælges i Danmark og endnu tungere modeller i bly til salg i Sverige og Tyskland. Paravanen monteres direkte på linen, hvor en kegleformet pind holder den sikkert fast og giver en let justering af afstanden ned til agnen uden at skade linen. Husk at den kegleformede pind skal sættes i fra den rigtige side.

Paravane 1
Rhino Paravane er en effektiv ålegræsfanger

Du kan følge Rhino’s Trolling Team på deres facebookside her

One thought on “Vægtbelastning til trolling

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.