20.000 stk. 3-kilos dambrugsørreder på slap line i Storebælt - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

20.000 stk. 3-kilos dambrugsørreder på slap line i Storebælt

Da den sidste netpose i Musholm Havdambrug brast natten til torsdag i sidste uge, afstemkom det dybe panderynker hos direktør Niels Dalsgaard – for ikke bare slap 20.000 allerede solgte ørreder fri men lovgivningen forhindrer også havdambruget selv at indfange de undslupne ørreder. Derved er indfangningen henlagt til områdets erhvervs- og bierhvervsfiskere samt sports- og lystfiskere.

For at bringe produktionen til dette stadie, er der der gået 3 års forberedelse og arbejde med fiskene.

Det oplyses at fiskene har et produktionsstadie svarende til en vægtspænd mellem 2,5 og 3 kilo

 

Der er lidt delte vande i konsekvenserne af udslippet: ifølge Fiskeriministeriet vurderes udslip af regnbueørreder fra havbrug ikke på længere sigt at skade miljøet og på den anden side ser kyndige på situationen f.eks. udtaler formanden for Korsør Lystfiskerforening, Flemming Lundberg Petersen at han selv var ude ved Halskov Rev forleden, for at besigtige forholdene.

Og kritikere forudser at en hel generation af havørreder nemt kan blive udslettet pga. de mange undslupne regnbueørreder, der ikke naturligt er hjemmehørende i Storebælt. »De graver gydebankerne op, spiser æggene og smadrer faktisk dele af åen,« forklarer han og nævner i samme anledning det sidste udslip af regnbueørreder for blot fire år siden, hvor de invaderede hele Tude Å´s vandsystem og ødelagde alle de steder i åen, som skulle generere de næste generationer af havørreder til glæde for lystfiskere og ikke mindst turisterne, der hvert år valfarter til de danske å-løb og det unikke fiskeri her.

Anyway – er du lystfisker og har mod på 3-kilos ørreder, så er chancen for en fangst ihvertfald tilstede i Storebælt i disse dage.

LÆS OGSÅ:
Torsk - Ny verdensrekord på 55,5 kg.

regnbueoerred-oncorhynchus-mykiss-medefiskeri-prop-flaad-regnorm-1.700kg-52cm-2740-168358

Kilde: DR

Foto: Arkivfoto

One thought on “20.000 stk. 3-kilos dambrugsørreder på slap line i Storebælt

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.