Trollingguidernes bedste tips 3 – Per Sjøstrøm, Wildwater Fishing - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Trollingguidernes bedste tips 3 – Per Sjøstrøm, Wildwater Fishing

“Hvis jeg er i et område og spotter laks, der ikke rigtig vil tage agnen, så sætter jeg en lille blybelastning foran overflade-blinkene og tager derefter farten næsten helt af båden – det får agnen til at dykke ned til ca. 30 fod, hvorefter jeg sætter farten op til almindelig trollingfart – hvorefter agnen kommer op gennem vandsøjlen og det er der ingen laks der kan stå for !!”
Sådan starter Per Sjøstrøm sin talestrøm, da jeg interviewer ham en dag i oktober. Per er udover hans gode guidning kendt af flere trollingfiskere, for også at drive Bornholms bedste pensionat “Verona” (Danhostel Sandvig) sammen med sin hustru Bettina. Fiskeriet  drives mest fra de bornholmske havne, men han fisker også en del fra Sverige. Både fra Simrishamn, Kåseberg, Grislehamn og Häsleö.
Skærmbillede 2017-11-27 kl. 19.51.39
Her er det Per i sin toptunede Bayliner ved Hammerhavn
Meld dig ind i en Småbådsklub
Et andet overset råd er at man kan lære utrolig meget af andre, så alle der fisker skal melde sig ind i en Småbådsklub ! Det er her man, evt. som ny, kan trække på de årelange erfaringer og spare mange penge ved ikke at købe forkert grej, få gode venskaber for livet og ellers dele sin passion med andre der deler samme interesse for at sejle og fiske.
Skærmbillede 2017-11-22 kl. 19.00.55
Det bornholmske trollingfiskeri byder på mange fantastiske oplevelser

Kend dine blink

Mit bedste tip til nye trollingfiskere: Sæt dig grundigt ind i, hvordan dine blink/agn går i vandet i forhold til fart og strøm. Når du kender den optimale gang på blinkene, kan du altid bagefter lave variationer eller skifte til tungere eller lettere blink. Eller lave noget helt tredje som for eksempel ‘fut-tog’, der for eksempel kan bestå af en Dipsy med Snupper, derefter en meter forfang, en Dodger og derefter et blink. Det kan også være to blink der er sat efter hinanden !

LÆS OGSÅ:
Wizard - vi tester ny tryllestav fra Rhino
Mine bedste blink
Mine bedst fangende blink er Abu Hammer 30 gr. i rød, Abu Toby 30 gr. og 60 gr..Disse blink er suveræne til overfladefiskeri på sideplanere. Desuden bruger jeg også Gladsax Ismo Magnum og Quark.
Brisling og løje
Nogle gange vil laksene bare have “the real stuff” og brisling/løje er en super agn til dette. Vi kan lære en del af finnerne her og derfor har vi også hos Wildwater strikket et helt særligt arrangement sammen i uge 10, med de allerbedste guider fra Finland, hvor der KUN fiskes med agnsfisk under hele arrangementet. Du kan læse mere om det her
Skærmbillede 2017-11-27 kl. 20.10.45.png
En rigtig glad pige med en superflot laks – det er guidet fiskeri i særklasse
Varier hastigheden
Hvis du er i et område hvor der er laks, så sejl i bløde kurver – ofte kan kortplotteren i samspil med autopiloten lave S-sejladsmønstre. På den måde opnår du at være længere tid i området og samtidigt varierer du hastigheden på dine agn.
Min Bayliner er hjemmehørende i Tejn havn, men jeg benytter også en del af de andre bornholmske havne. I år har jeg også været i Skagen for at tagge tun.
Skærmbillede 2017-11-27 kl. 19.53.46.png
Per har igennem de sidste 10 år sejlet knap 50.000 sømil, 1,5 gang rundt om Jorden. Her er han i sin Proliner Walkaround ved Lofoten med glade kunder
 Skærmbillede 2017-11-22 kl. 20.23.13

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.