Trollingguidernes bedste tricks 1 – Svenstrup Sportfishing - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Trollingguidernes bedste tricks 1 – Svenstrup Sportfishing

At Jan Svenstrup er en erfaren skipper er der vist ingen tvivl om. Igennem sine små 30 år med småbådsfiskeri og en lang guidekarriere, har han guidet kunder fra flere end 12 forskellige lande og hjulpet sine kunder til 3 nye IGFA line-verdensrekorder, samt været skipper til 4 laks over de magiske 20 kg. med en top-fisk på imponerende 25,88 kg. der blev fanget tilbage i ’95. Vi har spurgt Jan om gode råd i forbindelse med den kommende lakse-sæson

 

Mit bedste tip:

Regel nr 1 !!! Find strømretningen og sejl med den ! Tænk på hvor vinden har blæst fra og om vandet så render tilbage igen når den lægger sig. Kig på bøjerne når i sejler ud eller når i feks kører over en bro på vej til fisketuren, f.eks. Øresundsbroen. Det kan også være en ide at bruge App-en – “ Sejladsudsigt” hvor der kan hentes meget info. YR kigger jeg aldrig på, men har feks købt “Windfinder PRO” app´en som jeg syntes er god (redaktionen: Windfinder Pro App koster 25,00 kr)

Agnvalg:

Der er aldrig nogen regler i trollingfiskeriet uden undtagelser, men herunder er nævnt et antal agn, som jeg bruger i mit fiskeri. Skemaet er opdelt i varme og kolde måneder. Alt efter hvor hurtigt jeg skal sejle, fintuner jeg blinkets gang ved at anvende andre krogstørrelser – for eksempel på NK Mag hvor jeg udskifter krogen til en str. 2, når jeg anvender den i koldere vand, hvor hastigheden er lavere.

jans

jansvenstrup2

Hvad er den største fejl nye trollingfiskere gør?

Til laks har jeg flere gange stødt på fiskere, der har købt for dårlige hjul, med en knarre i dårlig kvalitet eller slet ingen eller meget typisk med for lidt line på.

LÆS OGSÅ:
Store fisk fanget ved NJSK Havkonkurrence

Hvis man anvender Dipsyer kan disse være stillet for hårdt eller man anvender dem med ringen påsat. Husk også at  “snubber” kun bruges, hvis man har fletline på – ellers anvendes almindelig nylonline og  gerne 0,45 mm.

Fisker man med dodger eller flasher, så brug kort forfangsline om sommeren og om vinteren helt optil 1 stanglængde i forfang. Rigtig mange laver den fejl at bruge for tynd line mellem dodger/flasher og agn. Her skal det mindst være 0,60 mm og gerne fluorocarbon.

Husk altid 2 springringe i enden af blink – virker lidt som et ekstra led og blinkets brækstangseffekt formindskes.

Skærmbillede 2017-10-23 kl. 20.32.55
Her er det en glad kunde der blev guidet til en flot laks

 

Guide-virksomhed med kunden i centrum

Jan yder guidning af både nye og mere erfarne sportsfiskere – “Det er helt essentielt for mig at oplevelsen på vandet bliver behagelig for kunden og jeg tilpasser altid turen efter den enkeltes individuelle behov – hvadenten det er en nybegynder, der ønsker at fange sin første laks eller det er en mere erfaren trollingfisker, der er med for at lære mere om fiskeriet og finpudse sine egne teknikker” 

Jan Svenstrup kan kontaktes på :

Mobil: +45 22219968

Mail: jan@svenstrupsportfishing.dk

Facebook: http://www.facebook.com/svenstrupsportfishing.dk

Hjemmeside: www.svenstrupsportfishing.dk

Skærmbillede 2017-10-29 kl. 17.01.08
Svenstrup Sportfishing råder over en topmoderne trollingbåd med alt i udstyr til det spændende fiskeri

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.