Når en ørred er på menuen - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Når en ørred er på menuen

September er for mange predatorfiskere, måneden hvor geddefiskeriet genoptages efter sommerens opblomstring af alger, der i mange søer hindrer et effektivt fiskeri efter Danmarks nationalpredator – Gedden.

Her på Smaabaadsnyt kigger vi fremad mod de lidt koldere måneder og ikke mindst det forestående Danmarksmesterskab i Brakvandsfiskeri efter gedder – Dansk Brakvands Cup, der afholdes den 29. sept – 1. oktober i Stege Nor.

Vi sætter fokus på en række af de geddeagn, som du med fordel kan have i predatorbåden, når jagten går ind efter de store geddemadammer eller de iltert kæmpende geddehanner. I et par artikler dækker vi de endeagn, der er oplagte til dørgning eller lettere trolling efter gedder – senere garnerer vi med et par artikler, der zoomer ind på toptunede kasteagn, der i høj grad præger brakvandsfiskeri, da der her kastefiskes ind over lave dybder.

” Jamen 3D Trout – det er jo en gammel agn ! ” Ja…!! og vi bruger den fordi den kan fange gedder.. ikke bare gedder som gedder engang imellem men gedder som i HVER gang !!!

….. så har en endeagn som 3D Trout den store fordel at den er avlet i et utal af farver og grundet den store udbredelse, så er den til at finde til fornuftige priser.

Kik efter den hos grej-pusheren – vores har vi fundet hos fluer.dk i Vejle, som er een af de helt store danske webshops. Vores første stop forbliver således Savage Gear 3D Trout – Line Thru.

 

Denne 3D skanning er bestemt ikke en nyhed, faktisk blev den lanceret af Mads Grosell & Co på ICAST 2013, Las Vegas, men var på daværende tidspunkt den nyhed, der for alvor cementerede Line Thru – systemet som en fast bestanddel af Savage abe94c_699e9e23724d4675a0b435e975a6c669-mv2Gears større geddeagn. Y-gennemløbsystemet sikrer frigivelse af krogene når gedden hugger samt fleksibel placering af krogsæt enten på maven eller på ryggen, hvis du fisker over eksempelvis grene.

LÆS OGSÅ:
Nye G-Force stænger fra Quantum

Allerede dengang så de dygtige udviklere at der var behov for naturtro endeagn, med eet blev 3D skanning den nye standard – men det som på daværende tidspunkt var ydermere nyskabende, var størrelsen på 3D Trout. En agn på 25 cm var stor – ikke blot målt blandt konkurrenternes endeagn, men i særdeleshed når man stod med agnen i hånden – og først når ens kæmpeagn sad i kæften på en 10+ så den lille ud. Senere kom der en storebror, nemlig den på papiret GIGANTISKE 40 cm ørred-mastodont.

1-2.jpg
En 8 kilos har ikke kunnet stå for fristelsen. En 25 cm, 3D Trout er for mange gedder uimodståelig – bemærk at det smarte Line Thru system gør at selve Trouten er frigjort fra det dobbelte krogsæt og ganske simpelt, er “kravlet” op ad forfangswiren. Denne feature sikrer lang levetid på Trouten og gør at gedden, ikke bruger agnen til at slå sig løs med.

Ørredsortimentet er i 4 størrelser, 15cm, 20cm, 30cm og så 40 cm og to varianter: en langsom synkende (SS) version hvor linen kommer gennem munden  og en moderat synkende (MS) hvor linen kommer gennem panden – for at skabe en aktion hvor du kan fiske agnen i dybden hele vejen til båden!

Gennemgang af Line Thru systemet og introduktion til den naturtro 3D skanning af en ørred

Mads Grosell med den gigantiske 40 cm – prøv den i munden på en 10+ så er den ikke så stor endda…

One thought on “Når en ørred er på menuen

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.