UV-Farver fra Rhino

30 meter nede i vandet er de farver fisken ser hovedsagligt grå og sort, da vandmolekylerne absorberer farverne. Vand har en tættere masse end luft og derved brydes sollyset anderledes i vandet end i luften. De første farver der forsvinder er de røde farver, efterfulgt af orange, gult, grønt og blåt. Omkring 30-35 meter bliver alle farver grå eller sort. Dette fald i farvespektret gælder også horisontalt – det vil sige hvis en fisk er 6 meter væk fra dit røde blink vil det ikke længere fremstå som rødt og 12 meter væk vil det være gråt eller sort.

Vi har set nærmere på Rhino’s fremragende Freddi Flutter i det rigtige UV-lys og her er der virkelig smæk for skillingen, der nok skal virke på laksen på det dybe vand !!Skærmbillede 2017-09-05 kl. 21.53.05

Visse fiskearter har et mere udviklet farvesyn end mennesker, for eksempel når det gælder UV-lys. Der er gjort en del studier på blandt andet torsk, der viser at den har mistet evnen til at se UV-farver og rødt, men derimod bedre kan se grønt og blåt lys. Man ved også at fiskens syn er dynamisk og udvikler sig livet igennem og derfor vil en stor fisk med et større øje se bedre end en lille fisk med et mindre øje.

Freddi Flutter er som man kan se på filmen herunder også et fint blink til brug i dagslys

 

 

LÆS OGSÅ:
Nyhed fra danske Ocean - fin til flydedragten

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.