Cato – også vild med gedder - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Cato – også vild med gedder

Selvom man ikke ejer den ondeste gedderacer er der stadig mange gode muligheder for at komme på vandet – læs beretningen her fra den alsidige fisker Cato Jürgensen.
Vandet har altid tryllebundet mig og hvilken bedre måde er der at omgås vand på, end med en fiskestang i hånden. Jeg blev introduceret til fiskeriets glæder i en alder af 7 år. Jeg startede mine fiske oplevelser ved de Bornholmske moser, efter Gedderne. Den glubske rovfisk har altid fascineret mig og der er blevet brugt mange timer ved vandet i jagten på suget i stangen, når Gedden angreb agnen med et drøn. Den ultimative følelse er og bliver det tunge hug i håndledet. For mig er det den ultimative medicin til et godt velvære, samt afstresning. Efter nogen år, begyndte kystens Havørreder også at trække i mig. Også denne fisk brugte jeg meget tid på at mestre at overliste. Jeg har altid været optaget af at udvikle mine teknikker. Det er blevet til utallige fede oplevelser ved de Bornholmske moserne og ved kysten igennem barndoms- og teenage-årene.
I 1991 flyttede mine forældre, min søster og jeg til Sjælland, med henblik på at starte et nyt kapitel i livet. I denne sammenhæng fadede fiskeriet en smule ud i  en periode. Jeg var kommet i en alder hvor at andre ting havde højere prioritet for en periode. Der var jo noget der hed tøser, som skulle prøves. Efter en periode faldt der igen lidt ro på mig og fiskeriet blev igen en væsentlig faktor i mit liv.
I en længere år række var jeg fuldt fokuseret på Havørred og Multe fiskeriet fra kysten og fra flydering. Jeg har i særdeleshed fisket meget på Stevns og Møn efter de store blanke trofæ Ørreder og har fået rigtig mange flotte eksemplarer igennem tiden. Et normalt år for mig lå typisk på 100-120 ture og derved havde jeg altid en god finger på pulsen om hvor og hvornår at slaget skulle slås.
Skærmbillede 2017-08-27 kl. 21.32.28
Jeg er stadig utroligt glad for kystens Havørreder, men med tiden begyndte søens rovfisk igen at trække i mig. De senere år har Gedden igen fyldt mere og mere i mit fiskeri. Man kan vel sige at jeg var blevet en smule mættet af Havørred fiskeriet og havde brug for lidt adspredelse. Idag er Gedden den fisk der optager mest af min fisketid. Jeg er meget målrettet i mit fiskeri og søger altid hugget af den helt store. Jeg dyrker både spin og dørgefiskeri. Begge dele har sin charme, men hugget direkte i hånden er nu nummer 1 for mig. På søerne dyrker jeg også lidt Aborre fiskeri om sommeren og en Sandart står jeg heller ikke i vejen for. Jeg ligger idag ca. 80-90 ture om året og vil skyde på at 70-80 af dem er i jagten på storgedden. Jeg er også gerne på havet et par gange om året fra småbåd efter f.eks. torsk eller makrel, da jeg syntes godt om lidt adspredelse engang imellem.
Skærmbillede 2017-08-27 kl. 21.29.44
Jeg har ikke egen båd, men er aktivt medlem af Lystfiskeriforeningen, som har fantastiske faciliteter og både rundt omkring på Sjælland, som jeg anvender tit og ofte. Derudover har jeg flere fiskekammerater der har egen båd, så mulighederne for gode oplevelser er mange. Jeg elsker en tur i godt selskab, men nyder også at være på vandet alene. Jeg er på vandet så snart muligheden byder sig – Det er her jeg trives bedst.
Jeg er typen der elsker “legetøj” og da jeg bruger fiskegrejet meget, er det som regel luksusgrej jeg vælger og som jeg løbende vedligeholder og opgraderer. Min indstilling er at det skal være lækkert at dyrke sin hobby og så længe at midlerne er til det, nyder jeg livet fuldt ud.
Mine vigtigste redskaber når jeg fisker fra båd er følgende;
Minn Kota Riptide 55 LBS
Lowrance HDS9 Gen 3 med Totalscan transducer.
C-map Genesis kort
cato
Lowrance HDS Gen 3 med C-MAP Genesis kort 
Uden disse komponenter føler jeg mig nøgen i båd. Har man først prøvet at fiske ved hjælp af disse lyksaligheder, vil man ikke undvære dem fremadrettet. Min frontmonterede elmotor og mit Lowrance plotter/ekkolod setup med C-map Genesis kort gør livet så meget nemmere og sjovere. At man så også har mulighed for at fremstille sine egne kort med bundhårdhed mm. gør kun C-map Genesis endnu mere unikt og brugbart til feks. Sandart og Aborre fiskeriet. Jeg er gået hen og blevet lidt elektronik-nørdet og jeg elsker at udforske mulighederne for at optimere mit fiskeri ad denne vej. Her er Lowrance klart førende på markedet i min optik og min frontmonterede el-motor sikrer at jeg fisker effektivt hele tiden, under alle forhold. Den er blevet et must at have monteret på båden når jeg er ude.
Nå ja og så har jeg udviklet lidt af en samlermani på Shimano Stella-serien, hvor jeg har et Stella FA, FB, FD, FE og FI, som alle bliver brugt på kysten.
Skærmbillede 2017-08-27 kl. 21.17.26

LÆS OGSÅ:
HOOK2 fra Lowrance - nemmere bliver det ikke

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.