Opgradering af NO LUCK - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Opgradering af NO LUCK

Smaabaadsnyt har været en tur i det midtjyske for at tale med en af Danmarks dygtigste småbådsfiskere, Kent Morel, om hans nylige projekt omkring opgradering af al hans elektronik i båden NO-LUCK.
Kent er kendt som en kompromisløs herre når det kommer til hans båd, så her på smaabaadsnyt ville vi gerne høre lidt mere om projektet.

Hvorfor har du valgt at opgradere dit elektronik i båden?
Jeg havde længe ønsket at totalrenovere mit elsystem i båden, da det i den grad var tiltrængt. Derfor var det på alle måder hensigtsmæssigt, at bruge denne lejlighed til også at udskifte elektronikken. Herudover var systemet i min båd ved at have lidt år på bagen. Så samlet set var det fornuftigt, at en opgradering skulle finde sted netop nu.

Du har valgt et komplet system fra Simrad. Hvad er baggrunden for det?
Det er klart, at når man udskifter et system som det jeg har i min båd, er det vigtigt at vælge det helt rigtige. Det er trods alt en betydelig udgift og så bruger jeg rigtig mange timer på vandet og er dybt afhængig af elektronikken i mit fiskeri. Så derfor har jeg brugt meget tid på at undersøge markedet grundigt, teste apparater og tale med fiskevenner om netop dette inden det endelige valg faldt på Simrad.
Noget af det jeg prioriterer højt, og som derfor har vægtet i mit valg, er at mit system skal være ”toppen af poppen” på alle dele. Dvs. at der ikke er nogle svage dele i systemet. Herudover har det betydet meget for mig, at få de absolut bedste skærme som findes på markedet. Al betjening af bådes elektronik foregår fra de centrale skærme. Så hvis ikke de er super, er resten næsten ligegyldigt. Så Simrads nye Evo3 viste sig hurtigt som en særdeles interessant kandidat.

LÆS OGSÅ:
Kæmpe-skærmene er på vej !

Har du selv installeret systemet?
Ja, med lidt gode råd fra Simrads Prostaff team gik det egentligt ganske nemt. De leverede også netværksdiagrammer der viste hvorledes systemet skulle kobles sammen. Simrads enheder er designet ganske ”elegante”. Så de fylder væsentligt mindre end mit gamle system. Så det viste sig relativt nemt at få systemet installeret så det både er pænt og funktionelt.

Du har været på vandet ved jeg. Hvad skal man som småbådsejer forvente af moderne instrumenter som dem du har fået installeret i båden?
Først og fremmest nogle skærme der er af en helt anden kaliber end de var for få år tilbage. Selv om jeg forventede en del, må jeg sige, at de nye skærme er vanvittigt gode. På lysstyrke, betragtningsvinkel og ikke mindst opløsning er de vildt imponerende. Den nye 16 tommer Evo3 der sidder ved styrepositionen, har eksempelvis en opløsning i fuld HD. Herudover oplever jeg, at selv om mit system er relativt omfattende, er det meget nemt og intuitivt at bruge. Det er nemt at finde rundt i menuerne og jeg er meget imponeret over Simrads kombineret touch og knapbetjening. Det bliver jeg helt sikkert stor fan af. Samlet set betyder den nemme betjening, at jeg udnytter alt det systemet kan, da det falder ganske naturligt hvor man skal finde tingene. Dette hvad enten man betjener Radar, AIS, autopilot, ekkolod osv.

RTEmagicC_Kent_Morel_med_16_2_kg_Bornholmerlaks.jpg
Elektronikken hjælper til fine fangster – til være sig laks eller udi havfiskeriet
RTEmagicC_20160325_130422_01.jpg
NO LUCK´s  dygtige gaster Peter og Rasmus Morel med flotte laks

Er der planlagt nye projekter på NO-LUCK?
Specielt opgraderingen af bådens elsystem har taget MEGET tid. Så nu tager jeg lige en pause ud over et par småting der lige skal klares. Så lige nu ser jeg frem til at laksesæsonen i Østersøen for alvor kommer i gang og jeg lærer mit nye elektronik endnu bedre at kende.

LÆS OGSÅ:
Gave-ideer til din båd

 

Kent Morels nye system i NO-LUCK består af følgende dele fra Simrad:
Evo3 16 tommer
2 stk. Evo3 12 tommer
NAIS-400
Sonic Hub
4G radar
NAC-2 autopilot
RS-35 VHF

 

20170806_16321320170806_160129

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.