Tag børnene med i småbåden - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Tag børnene med i småbåden

Alle forældre kender situationen: man er nødt til at sige nej til en fisketur med kammeraterne på grund af børnepasning og den kommer som regel når der er stille vindforhold og hotspottet lige har kastet flere gode fisk af sig dagen i forvejen.
Løsningen på problemet kan være at tage børnene med og denne artikel beskriver i forskellige typer af fiskeri hvorledes man kan sørge for at dette bliver til den efterspurgte win-win situation, hvor man selv laver det man ønsker sig selv allermest, nemlig at fiske, og samtidigt giver børnene nogle gode oplevelser, masser af frisk luft og starten på noget der senere kan udvikle sig til en god og sund interesse for dem. Mine børn har deltaget i fiskeriet fra de var ca. 5 år og det er denne aldersgruppe og opefter der er i søgelyset her

Lær børnene grejet og fiskene at kende

Medmindre du elsker at bruge fisketiden på at filtre knuder og fuglereder ud, så skal der investeres lidt tid i at lære børnene at bruge stang, hjul og endegrej at kende. Der kan trænes på græsplænen i haven med korte kast med 10-15 g. blink uden krog på, ligesom det er vigtigt at lære dem at omgås kroge med respekt. En stor motivationsfaktor er at give børnene deres egen grejboks, fortæl dem hvordan det enkelte endegrej fungerer og hvilke fisk man kan fange på dette.
Nænsom håndtering af fisk der skal genudsættes, kan nemt øves på hjemmefronten på hjembragte fisk – fortæl børnene om slimlag, mindstemål, bæredygtighed og hvorfor man ikke skal tage en torsk med hjem på 20 cm.. Lær børnene hvordan de renser en fisk og laver den til en god sund spise – her gælder også reglen om at det mad børnene laver selv, smager 3 gange så godt.
LÆS OGSÅ:
Ny laksekvote indført

Fiskemetoder med børnesucces
Fladfisk, torsk, makreller og hornfisk er åbenlyse børnevenlige arter med fangstgaranti fra småbåden. Hvis der fiskes efter torsk/sej så fisk på dybder og ved strømforhold hvor børnene kan være med med deres lette grej og sæt i stedet ambitionerne efter målertorsken lidt på standby. Hornfisk og makrel fanges bedst med sildestykker og flåd, hvor man fra småbåden ikke behøver de lange kast. Fiskeri efter fladfisk er også meget børnevenligt og som regel med masser af action – husk børnene er ligeglade med om fiskene er store eller små. Hvis du ikke selv ser fladfisk som værende udfordrende nok kan fiskeriet fint kombineres, hvor du selv fisker efter hvar eller makrel, hvis det er sæson og forholdene er til det.

Gode råd
1. Gør det til en god oplevelse for børnene mere end en fisketur for far/mor – hyg med slik, varm kakao, krabbefiskeri, tanglopper i en spand med vand
2. Tag dem med under de rigtige vejrforhold og sørg for rigtig beklædning
3. På sommerdagene så sørg for at der er mulighed for skygge. Parasol eller en kaleche er fint her
4. Er der flere børn med så lav en konkurrence med præmier for bedste fight, korrekt håndtering af fisk, største fisk osv
5. Vigtigt med afveksling på fisketuren, til tider har børnene kastet to gange og så står tålmodigheden ikke længere. Der kan leges med en spand med vand med krabber eller småfisk
6. Tag nogle billederne af fangsten til et godt minde og så børnene kan vise fangsten til venner og bekendte
7. Skiftetøj
8. Vil børnene hjem – så tag hjem

 

LÆS OGSÅ:
Axopar - tag på fisketur med stil

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.