Prof-tips til trolling i Østersøen - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Prof-tips til trolling i Østersøen

Lakse-fiskeriet er netop skudt i gang med fantastiske fisk op til 20 kilo ! Vi har fået kontakt til Tom Høgseth, som driver bloggen Team Propell – og han har sammen med den kendte fiskeguide Johan Abelsson fra Simrishamn, sammensat en række brugbare tips til at få succes efter laks i Østersøen.

Johan har fisket efter Østersø-laks igennem 20 år og med ca. 200 fiskedage om året – kan han med rette betegnes som en erfaren herre. Johan fisker allermest med blink og flasher med enten den Stive eller blæksprutte bagefter.

En glad fisker med flot laks på 16,5 kg, taget ved SIMRISHAMN.

I den fulde artikel fortæller Johan endvidere om hans holdning til at fiske med agnfisk, som er meget udbredt blandt eksempelvis finner.

Her er 10 gode råd fra Johan Abelsson om trolling i Østersøen, du kan se flere gode råd på linket øverst: 

  • Vigtigst af alt er at finde fiskene. Et godt netværk af kontakter er meget vigtigt at få oplysninger. Find fiskekammerater, du kan bytte tips og positioner med. Og husk: du er nødt til at give noget tilbage for at få noget.
  • Brug lyse farver, når der er masser af lys og sol og mørkere og blegere farver i svagt lys. Riggen kan bruge lysere farver, da der er mindre lys i dybet. Glow kan være værd at prøve på dybt vand eller i svagt lys.
Een af Johans glade gæster med 21,2 kg Østersø-torpedo

  • Fisk med flashere. Jeg bruger ofte hvide eller glød-farvet Bechold- og Hotspot flashere når det er overskyet og en blåkrom eller grøn krom Oki-flasher, når der er bedre lys eller solen. Normale længde af forfang er tre gange længden af ​​flash og anvende mindst 0,60 mm nylonforfang. Har du en hurtigere gang på din agn så forkort forfanget. Længere forfang giver langsommere gang på agn bag flasheren. Når vandet er koldt, forlænger jeg gerne forfanget til 4-5 gange længden af ​​flasheren. Det tykke forfang giver mere liv til agn og forhindrer linebrud
  • Artiklen er en repost og bringes blot i uddrag – læs hele artiklen her:

http://teampropell.blogspot.dk/2016/11/fiskeguidens-beste-trollingtips-for.html (norsk)

 
 

 

LÆS OGSÅ:
Mega-aborre på 2,4 kg.

One thought on “Prof-tips til trolling i Østersøen

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.