Fantastiske Ålesund ! - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Fantastiske Ålesund !

Op i flyveren og et par timer senere er du i det skønne Norge.

Vi har begivet os til Norge på havfiskeri på en for mange noget ukendt destination – Ålesund i Sunnmøre-regionen nord for Bergen.

Men hvis du blander direkte (og billige) rutefly med fantastiske fiskelokationer til havs og i vindbeskyttede fjorde – og dertil tilsætter en stærk serviceminded mentalitet, ja så har du essensen af underskønne Ålesund, der også er kendt som The Adventure Capital of the Fjords og gemmer på helt forrygende sportsfiskekvaliteter, krydret med en fantastisk norsk natur.

Actin er navnet på den lokale guidevirksomhed, der tager kunder fra hele verden med rundt i det skønne område – til lands eller til vands.

Ålesund rummer på ufattelige muligheder udi fiskeri. Guiden Thomas taler om almindelige fisk som torsk og sej – og beretter videre med arter, der får en enhver havfisker til at få øjne så store som tekopper: Han garanterer helleflynder det meste af året, hvis vi vil spendere minimum 3 timers fiskeri på et af hans hemmelige spots, ligesom der for de nataktive, er en god mulighed for at fange de kampstærke havål.

Vi starter turen med fremragende vejr og vælger den hurtigste af bådene, hvor den erfarne Thomas er guide. En anelse gamle trætte dønninger, er det eneste der bryder den spejlblanke overflade og forhindrer os i give Suzuki-en en spand havre. Vi lunter afsted med behagelige 20 knob, hvor Beason-båden skærer søen perfekt og fortsætter til et spot på det åbne hav ca. 20 km ude.

abe94c_9105799783ec4bf88c6d36ab7eba2e00~mv2_d_5184_3456_s_4_2

Spottet holdt virkelig gode fisk på ca. meter vand – herunder er det Jan med en lille på 7 kg., men turen gav også fine lubber på op til 8,3 kg., så det er nok ikke sidste gang vi lige springer i flyveren og tager derop

LÆS OGSÅ:
Tun-eventyret fortsætter - Nordmænd skal også mærke tun

abe94c_2eacb1be1ad14db1ba1698df540182e8~mv2_d_5184_3456_s_4_2

 

 

One thought on “Fantastiske Ålesund !

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.