BLX 65 Trollingmotor med GPS - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

BLX 65 Trollingmotor med GPS

Den tyske leverandør Rhino har igennem flere år leveret elmotorer til glade fiskere overalt i verden. For et par sæsoner siden lancerede de BLX 65BMR, der er en frontmonteret elmotor og denne succes følger de nu op med en GPS version af samme model. Vi har taget den med på tur og giver nu et review og ser på hvilke fordele du har i brugen af elmotor med GPS på båden.

Masser af nye funktioner i GPS udgave

Der er sket masser af nye ting med den nye GPS udgave og du får således følgende nye funktioner:

  • Pilot-mode hvor den følger en bestemt retning
  • Navigation-mode hvor den kan sejle i forudbestemte ruter
  • Ankerfunktion hvor du kan fastholde båden et bestemt sted OG finde tilbage til det igen
  • Gemme op til 16 ruter i hukommelsen, så du kan sejle samme rute igen og igen
  • Måling af fart over grund via display
  • Gemme waypoint i hukommelsen
  • Registrering af sejlet distance
  • Fjernbetjening med LCD display
Effektiv power kontrol er fortsat essentiel, når du er på vandet. At løbe tør for strøm på et ugunstigt tidspunkt, kan være katastrofalt – også her, har Rhino styr på detaljerne via et simpelt powerpanel, der viser hvor meget strøm der er tilbage på batteriet.
Rhino BLX 65 GPS kan snildt følge en rute fra start til slut – men kan også tilgå en tidligere lagt rute.

12 V og kraft på 65 lbs

Motoren yder et tryk på 65 lbs, hvilket vi fra tidligere erfaringer ved er passende til vores 14 fods Alumacraft. Spændingen er 12 volt og den kan derfor anvendes med bare 1 batteri. Med motoren medfølger en 2 meter lang ledning med kraftige terminaler, der via et kraftigt stik kan deles, så det er let at af- og påmontere elmotoren. Strømtilslutningen er i kraftigt kabel og på kablet sidder en overbelastningssikring, der sikrer motoren i tilfælde blokeringer. Kablet fra basen er snoet og virker som værende en god kvalitet og er ved indgangen til toppen af motoren udstyret med en kraftig gummiaflastning.

Skaftet er fremstillet i forstærket alu og er 135 cm langt og er udstyret med et forskydeligt stop, der sørger for den helt rigtige justering i forhold til din båd. Båden har nok kraft til selv store både, men har spiller det en væsentlig rolle ikke bare hvor stor og tung båden er, men også under hvilke forhold man fisker – er der for eksempel meget strøm eller vind, vil det presse motoren mere end hvis det er i stille omgivelser uden ydre påvirkninger.

Ruterne giver flere fisk

Da den nye GPS version har mulighed for at gemme ruter og sejle disse igen og igen, har man de bedste muligheder for at kopiere de metoder som før har givet fisk. Det faktum, at man har mulighed for at lave sving i ruterne og derved ændring af hastighederne på de yderste agn hvis man dørger er noget der kan forøge fangstmulighederne når gedder eller andre predatorfisk er svære at få i hugget.

Ruterne giver også mulighed for at følge konturer og skrænter, der ofte holder flere byttefisk og derved også gedder, aborrer og andre rovfisk, der holder af at være i nærheden af disse. Det er også muligt at programmere elmotoren til at følge en bestemt retning – det kan for eksempel være langs sivkanter, når der skal dyrkes kastefiskeri. Denne funktion lærer man at sætte pris på da man derved ikke skal bekymre sig om at sejle båden, men i stedet kan fokusere 100% om sit kastefiskeri, da bådens retning jo er programmeret til at sejle dig derhen hvor du gerne vil, med en passende afstand til dit target-område

Vertikalfiskeri – et must med GPS

Ankerfunktionen er et absolut must når man dyrker det populære vertikalfiskeri. Elmotoren kan med et enkelt tryk på fjernbetjeningen fastholde båden over et bestemt område, som man tror holder fisk. Derved undgår man at skulle kaste anker, som udover at forstyrre fiskene også er irriterende at skulle finde frem og og trække op.

Da ankerfunktionen også er let at aktivere og deaktivere er et grundlag for hurtigt at skifte plads eller at følge eventuelle fisk skabt og vil betyde at man effektuerer sit fiskeri betydeligt i forhold til manuel opankring.

Ankerfunktionen er også meget praktisk, hvis man har fisk på hvor det er muligt 100% at koncentrere sig om landingen af fisken uden at skulle bekymre sig om at båden sejler på grund eller ind i andre der fisker i området.

Reservedelstilgængelighed

Rhino’s elmotorer har altid haft en god tilgængelighed af mulige reservedele, hvilket er vældig fint, da man derved kan udskifte eventuelt defekte dele ud fra detaljerede tegninger, hvor man også kan finde hjælp til hvordan motoren er konstrueret og samlet.

Et effektivt display på fjernbetjeningen, hvor du hurtigt får et overblik over status. Gængse basis-funktioner som strøm, GPS-signal m.fl. suppleres af flere avancerede funktioner såsom eksempelvis cruise speed, hvor du fastsætter ønsket hastighed. Dette er særdeles velegnet til dørgning efter sandart eller gedder.
Fjernbetjeningen ligger godt i hånden, når du ikke har den hængende omkring nakken. Den er godt struktureret og knapperne har en tilpas afstand til hinanden, så du ikke ved en fejl trykker på den forkerte. Har du lyst til at læse om remote kontrol og de indbyggede funktioner i dybden, så kan du læse lidt videre i manualen her

Rhino BLX65 GPS kan erhverves i førende grejshops – se eks. https://www.effektlageret.dk/shop/2954-frontmonteret/16679-rhino-blx-65-gps-frontmonteret-elmotor/

LÆS OGSÅ:
Rhino agn til Nord-Norges predatorer

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.