Derfor har jeg opgraderet til Suzuki - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Derfor har jeg opgraderet til Suzuki

Med mange mange timer på vandet hvert eneste år og ligeså høj aktivitet i Sjællands Småbådsfiskeklub er Allan Nielsen en særdeles velkendt og respekteret herre, når han stævner ud med sin Suzuki 175APX, der sidder solidt på hækken af det gode skib “Simone”.

Som en fast del af Simrad’s Prostaff Team rådgiver han hvert år mange bådejere omkring korrekt anvendelse af elektronikken ombord og ligesom elektronikken er Suzuki påhængsmotoren også en særlig vigtig bestanddel af Allan og hans families liv i og med deres elskede båd.

For et par år siden opgraderede Allan sit setup til en spritny Suzuki 175 HK og vi vil her, med ham på sidelinjen, gennemgå de vigtigste fordele, når der er tale om opgradering til en større eller nyere påhængsmotor.

Allan og hans Suzuki er på vandet året rundt – om det gælder vinterens fiskeri efter laks, eller som her hyggelige havnestunder med hele familien. Sikkerheden står øverst på agendaen og hans nyere Suzuki 175 er med til at give tryghed på vandet

Sikkerhed i højsædet

Enhver opgradering af påhængsmotoren indebærer en bedre sikkerhed ombord – især hvis du opgraderer fra en ældre motor, men også aspekter som muligheden for at komme hurtigt i land, hvis det skulle trække op til uvejr eller det faktum at man har en nyere motor, hvor risikoen for en pludselig opstået defekt reduceres, kan spille ind i overvejelserne.

Når jeg er på vandet er det altid med sikkerhed på agendaen – og min Suzuki påhængsmotor er et af de vigtigste elementer og skal derfor altid være velfungerende

En ny motor på hækken giver masser af sejlerglæde og er med til at gøre de gode stunder på vandet endnu bedre

Bedre brændstoføkonomi og en hel del mere

Allan opgraderede fra en 135 hk til en ny Suzuki 175 hk og udover en selvfølgelig højere topfart, har det givet flere andre fordele:

  • Forbedring af brændstoføkonomien da marchfarten er øget med samme benzinflow
  • Færre vibrationer i båden og mere rolig og stille motorgang
  • Drive By Wire som er elektronisk gas og gear der giver forbedret kontrol og komfort
  • Stille og lydløs drift, som blandt andet skyldes en særlig resonator der er en del af indsugningens manifold og reducerer indsugningsstøj

Den forbedrede brændstoføkonomi skyldes både Suzuki’s innovative Lean Burn teknologi, der giver præcist den mængde brændstof der er brug for – hverken mere eller mindre.

Da Suzuki’s 175 hk model også har variabel ventiljustering, sikres der et godt moment i hele omdrejningsspektret og optimal trækkraft.

Drive By Wire

Drive By Wire er en nyere teknologi, hvor man siger farvel til træghed i slidte gas- og gearkabler da disse er erstattet af et computerbaseret og helt elektronisk system. Drive By Wire giver en klart forbedret kontrol og kan via den elektroniske kontrolenhed betjenes med fingerspidserne.

Suzuki er en af verdens førende påhængsmotor-fabrikanter og er pumpet med masser af ny teknologi, der giver masser af sikkerhed, god brændstoføkonomi og komfort på vandet

Drive By Wire er helt fantastisk og giver en supergod kontrol og komfort ved styring af båden – både ved langtur og krævende havnemanøvrer

Masser af eludstyr

Allan har masser af energikrævende Simrad skærme ombord og er glad for, at Suzuki’en er udstyret med en kraftig generator på hele 44 A. På den måde er hans strømforbrug til enhver tid sikret, så han ikke løber tør for strøm.

Med en interfacemulighed kan man integrere kortplotterne med de fleste Suzuki påhængsmotorer og sammen med det digitale multifunktionsur få ultimativ kontrol og overvågning af sin Suzuki påhængsmotor.

Suzuki 175AP sørger for en sikker og god strømforsyning til de mange Simrad-skærme og alt det andet udstyr ombord i Allans båd
Den kommende fiskegeneration er sikret – og mon ikke der også kommer en Suzuki på sønnens båd

LÆS OGSÅ:
Rhino elmotor til båden - sådan vælger du

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.