Freddis “cowboy-tricks” til 40-meteren - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Freddis “cowboy-tricks” til 40-meteren

En af de mest garvede fiskere fra Møn er uden tvivl Freddi Hansen fra Rhino Trollingteam – vi har før bragt nogle af hans hotte tips til området og du får dem lige frisket op igen, så du er klar til laksejagten på 40-meteren

Naturlig agn er godt

Freddi anvender sammen med blink en del naturlig agn i sit fiskeri. Dit agnhoved skal passe til størrelsen på din agnfisk. En meget anvendt agnfisk er løje, da de ofte er let tilgængelige og er forholdsvis krogfaste. Løjer fanges bedst med kastenet i åer eller kan medes med en str. 16 krog . En Agnfisk på 10-12 cm, skal typisk anvende agnholder i størrelse small. Hvis du ikke kan skaffe løjer, er det også muligt at anvende brisling eller sild.

Rhino har 8 forskellige farver i to forskellige størrelser. Anvender du sild i dit fiskeri, bør du se efter medium størrelse agnhoved.

Rhino’s agnhoveder findes i præcis de farver du kunne tænke dig og i år er der kommet endnu flere til

Opbevaring

Når du har fanget agnfisken, så behandle den forsigtigt så den bibeholder mest mulig skæl. Nogle fiskere salter agnfisken i nogle timer, for at den skal blive endnu mere krogfast. Dernæst pakkes de på et stykke pap og overtrækkes med film, eller du kan forsigtigt vakuumpakke dem.

Montering af agnfisken

Det er en rigtig god ide at lave sine rig klar hjemmefra, så du ikke skal rode med det på vandet.

Hvis du fisker med flasher skal linen min. være 0,60 fluorocarbon, da linen fra flasher er forholdsvis kort og du derved ikke har nogen “elastik-effekt” og for andre længere forfang kan du anvende 0,45 eller 0,50. Linen føres igennem agnhovedet og dernæst monteres en eller to kroge i str. 4 eller 6 alt efter størrelse af agnfisken. Brug kroge af god kvalitet.

Anvender du Rhino flasher foran agnfisken bør dit forfang være ca. 80 cm, men hvis du syntes der er for meget bevægelighed, kan du forøge linelængden.

Hvis du ikke vil binde dine rig selv kan de fås færdig fra Rhino og kommer med en praktisk opbevaringsmulighed, så det er hurtigt at rigge til når man er på vandet og uden at det kludrer sammen

Test gangen af agnen i vandet

På vandet monterer du så den optøede agnfisk i agnhovedet ved at skubbe den godt ind i dette og derefter fastgøre den med “tandstikken”. Rhino’s agnhoveder er fremstillet med et stort hastighedsspænd og de er således et af de agnhoveder på markedet, der er let at “tune”.

Test derefter om agnen går godt i vandet og juster om nødvendigt med en anden længde på forfanget eller ændre på hastigheden. Agnfisken skal have en langsom rotation i vandet og du kan ændre dette ved at bøje den ved at trække lidt i linen – eller rette den ud. En bøjet agnfisk giver mindre rotationer i vandet og en helt lige agnfisk giver store rotationer. Starter du ud med en hastighed på ca. 2,0 knob, går du ikke helt forkert i byen.

Agnhoved og Soft Finny

Flere er også begyndt at anvende gummifisk sammen med agnhovederne og Soft Finny er en af de særdeles livagtige efterligninger. Gummiagnen udmærker sig ved at have en bøjelig plade indstøbt, så du har mulighed for at bøje den i den helt rigtige form

Flasher tiltrækker og laver trykbølger

Flashere giver agnfisken en gang, der i den grad lokker laksen til hugget, da det tiltrækker fisk som lokkes til fra en længere afstand end de normale blink. Årsagen er synligheden og den øgede mængde af trykbølger, der skabes ved dens cirkulerende gang eller flaksende gang i vandet.

Flasheren giver en gang til din agnfisk, Soft Finny eller Softfish der imiterer en døende fisk, der med sine cirkulerende bevægelser signalerer et let bytte og lokker laksene til et aggressivt hug.

En Rhino flasher med softlure går bedst omkring 2-2,5 knob og det er ved denne hastighed, at den sørger for den særprægede “døende” gang af den efterfølgende agn

Et sæt fine fisk fra en af Freddi Hansen’s utallige ture i Østersøen – Rhino Flasher i farve Michael Jackson

Nye flashere i flere farver

Rhino lancerede denne sæson en ny flasher K2. Flasheren er to-delt og er udstyret med en særlig køl der giver den en uregelmæssig gang i vandet. Trykbølgerne er ikke så udprægede med denne flasher, men til gengæld har den en meget uforudsigelig gang i vandet, med dybe sving der skabes af kølen og den to-delte konstruktion.

Se hvordan den går i vandet i denne video:

K2 Flasheren findes i flere lækre farver og kan fiskes foran agnfisk, softlure, Soft Finny eller sprutter/fluer. Gangen er uregelmæssig og det er ofte dette der bringer laksen til hug

2 thoughts on “Freddis “cowboy-tricks” til 40-meteren

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.