Termokander i test - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Termokander i test

Gode termokander eller termobeholdere hører hjemme hos enhver der ønsker varme drikkevarer eller varm mad med på udflugter eller ture i båden.

De testede termokander med forskellige størrelser, udseende og formål

Vi har set nærmere på forskellige termokander fra Biltema og testet deres evne til at holde indholdet varmt og ikke mindst set på termokander og funktionalitet, der egner sig til båd.

De fleste vil opleve at følgende temperaturer i termokanden er tilstrækkelige:

  • Suppe, te og kaffe 60-70 grader
  • Fedtholdige gryderetter ca. 60 grader
  • Grøntsager og kød ca. 45 grader

Testvinder på 1,2 liter

I toppen af de testede termobeholdere finder vi en 1,2 liters termobeholder. Udformingen gør at den let kan anvendes både til både kaffe, te og mad. Skruelågene kan deles i to og hvis man bare anvender den til kaffen, så vil man kun løsne det mindste låg. Skal den derimod anvendes til mad som gryderetter eller andet vil man typisk fjerne hele det sorte låg.

Testvinderen var med på fisketuren og der var varm kaffe hele dagen

Vi tager den med på turen i båden og vi glæder os særligt over:

  • Cylinderen har en diameter på 110 mm, hvilket betyder at den står solidt i bunden af båden med meget lidt risiko for at vælte
  • Et solidt håndtag der kan vippes ud
  • To kopper – så er der også kaffe til gasten
  • Udformet med flade sider, så den også kan ligge ned uden at rulle rundt
  • Yderste kop er udformet med en “klods” på siden, der gør det let at skrue den af med kolde og/eller glatte fingre

Biltema varenummer 37-087, pris 135,-

Testvinderen er en lille buttet model på 1,2 liter. Udstyret med dobbelt kop og så kan den anvendes til både drikkevarer og mad.
Testvinderen holder indholdet varmt i laaaaang tid. Imponerende 17 timer efter er indholdet (vand) stadig 68 grader varmt

Lille og god termokande

I de testede termokander finder vi også en lille model på bare 0,5 liter. Den udmærker sig især ved et praktisk kliklåg, der gør den let at betjene med bare een hånd, hvilket er særligt praktisk til brug i båden, hvis vejret er lidt udfordrende. Da indholdet er på 0,5 liter er den særlig praktisk ved kortere ture eller som ekstrakande til børnene, der gerne vil have varmt eller koldt med på bådturen.

LÆS OGSÅ:
1st Mate dødmandsknap med fuld bevægelighed
Den lille termokande på 0,5 liter er en del af samme serie som Biltemas madbeholder

På trods af størrelsen holder den lille termokande rigtig fint på varmen og efter 8 timer har indholdet stadig en temperatur på 65 grader – flot

God til mad

Vi tester også en 0,5 liters beholder, der er designet til at medbringe mad på båden. Den egner sig dog også kun til dette, da den ikke er udstyret med hældetud – til gengæld får man et skruelåg og en inderkop der begge kan anvendes til at spise af.

Store kopper udgør det som gode tallerkener og så holder den fint på varmen

Åbningen til termobeholderen er fint stor og det letter rengøringen en hel del. I forhold til evnen til at holde på varmen klarer den sig rigtig fint til en dagstur, da indholdet efter 8 timer stadig har en temperatur på 60 grader.

Biltema varenummer 85-0077. Pris 99,-

Pænt design til kaffebordet

Sidste model er en rustfri termokande, der findes i flere størrelser. Designet er pænt og slankt og det er bestemt noget man kan tillade sig at sætte frem på kaffebordet.

Varmen forsvinder lidt hurtigere end de andre kander og derfor er den bedst velegnet til både, der har kaffemaskine ombord, hvor man ønsker et maritimt look. Termokanden er udstyret med to kopper og er fin at holde på, når der skal skænkes, men velegner sig kun til flydende drikkevarer.

Biltema varenumer 37-086. Pris fra 84,-

Termokop er et fint tilbehør

I Biltema’s sortiment finder vi også en god termokop. Den tilhører de lidt større modeller og kommer med et praktisk tætsluttende låg, der kan vippes op. Drikketuden er med sine afrundede former behagelig at drikke af og så passer den lige ned i kopholderen.

LÆS OGSÅ:
Undervandskamera med udvidede features til lystfiskere

Biltema varenummer 85-0131. Pris 89,-

En termokop er et godt tilbehør. Denne model er med et praktisk vippelåg og en fin tilpasning til kopholderen.

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.