Wizard – vi tester ny tryllestav fra Rhino - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Wizard – vi tester ny tryllestav fra Rhino

Vi har haft lejlighed til at have en ny spændende trollingstang fra tyske Rhino under luppen for at se nærmere på denne. Læs med her hvis den skal være din næste stang til trolling

HÅNDTAG – materialet er en hård UVA med en flad overside, som du lærer at sætte pris på når stangen belastes, da den derved ikke drejer sig og du får mere kontrol. Længde er 59 cm inkl. hjulholder og giver en god kontrol under belastning. Diameter på tykkeste sted er 30 mm, hvilket gør at den passer i de fleste holdere uden problemer. Krydsbunddup med en fin afrundet kant, så den ikke skærer ind i maven, når der skal fightes fisk. Dybden på selve krydset i bundduppen er også fin og vi oplever ingen problemer med at den kan løfte sig i holderen.

wiz4
Håndtag i hårdt EVA-skum og med en bunddup, der passer i alle stangholdere

ØJER – her har Rhino virkelig taget af øverste hylde med øjer fra Fuji. Øjerne udmærker sig ved at være med dobbelte ben. Ikke mindst topøjet kan netop være det der undergår den hårdeste belastning og  med dobbelte ben er man sikret mod at det bedst muligt modstår den hårde belastning, der kan være på netop det. Beviklingerne er udført i fin rød tråd og med et dejligt tykt lag epoxy-lak – SÅDAN !

Øjerne er placeret med vægten på stangspidsens første 64 cm, hvor der med gavmild hånd er ikke mindre end 7 stk, hvilket er rigtigt fint og vi oplever da heller ingen problemer når stangen står spændt i downriggeren. Der er ialt 10 stk øjer på stangen.

wiz6
Gode solide Fuji-øjer med et tykt lag epoxy-lak, der ligesom klingen kan holde til lidt af hvert – det er vi bestemt glade for

 

LÆS OGSÅ:
Styr på blinkene - Rhino Pro Stow Box

 

KLINGEN – intet mindre end SOLID CARBON er anvendt her – det vil sige en klinge der ikke ligesom andre stænger er hul, men derimod massiv og derfor modstår så at sige alt man kan udsætte en fiskestang for. Aktionen er 8-16 Lbs. og den mærkes også en anelse blød, men med en bund som bare pokker når man presser den, hvilket er fint når linen skal rives ud af klemmerne eller når sideplanerne presses ved drejning af båden.

wiz11
Klingen har en blød aktion, som vi nok skal blive glade for, når laksen springer eller slår med hovedet. Når vi presser stangen kommer den solide “bund” frem og gør at det er muligt også at presse fisken

Da vi anvender samme stænger til laks og sommerens havørredfiskeri, vil den blødere aktion her også være en fordel i vores fiskeri og vi ser frem til at teste dette, når det er sæson for det.

wiz22
Vælg længde som du ønsker det – vi er glade for korte stænger og her ses de 7″ udgaver spændt op i downriggeren

Stangen findes i to længder – 7″ og 8″ og vægten er i disse modeller holdt fint nede på 270 og 294 gram, hvilket til sammenligning er det samme som Baltic Inline-stængerne, der jo som bekendt er hule. Når man har mulighed for høje placeringer af stangen er den fin at anvende til både planerboard, sideplaner og downrigger. Om du vælger den i 7″ eller 8″ er en smagssag – vi holder af at stængerne er så korte som muligt, da det giver let håndtering under transport og håndtering i båden, imens andre kan lide at der er lidt mere stanglængde til fighten af fisken, hvis den for eksempel skal presses til siderne og de kan så vælge den 8″ model.

wizard
Wizard er en god all-round stang i super kvalitet og den kan bruges til det meste

 

Se med her når Frerk Petersen tester stangen på den hårde måde !!!

 

LÆS OGSÅ:
Rhino trollingblink - sådan bruges de bedst

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.