Vakuumpak din baitfish – og skab også mere glæde i køkkenet - smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Vakuumpak din baitfish – og skab også mere glæde i køkkenet

I mange år har vi forsøgt os med diverse løs-fryseri, udklipning af små papstykker og endeløse ruller af vita-wrap er blevet anvendt. Resultatet har været noget blandet og ikke mindst har flere af agnfiskene mistet finner og haleror – hvilket vi ikke er helt så glade for. Sammenholdt med den forestående trollingsæson, har vi i år bestemt os for at teste agnfiskeriet endnu mere. Med lidt god hjælp har vi anskaffet os nogle løjer og vi var rørende enige om, at der skulle passes godt på dem og meget gerne med mulighed for genbrug, hvis de havde været med på tur.

FoodSaver1
Food Saver’s sortiment er enormt, i super kvalitet og der er poser for enhver smag – noget der giver en win-win og gavner både på hjemmefronten og til fiskeriet

Løsningen er at vakuumpakke de små guldklumper og vi har rådført os med flere semi-professionelle fiskere, jægere og slagtere der bad os se på FoodSaver program. Valget faldt på en FoodSaver Flow, se herunder hvilke kriterier vi stillede.

Til fiskeri-formål: 

  • Skal kunne vakuumpakke hårdt og blødt – hårdt til allerede frosne agn og blødt til friske agn, så de ikke mases
  • Poser skal være både endeløse der kan bruges til en hel lakseside og mindre poser til små skaller og løjer
  • Sortimentet af poser skal være tykke og i en god kvalitet, så agnen er beskyttet bedst muligt, når den roder rundt i båden/køleboksen
  • Skal præsentere indholdet af en lakseside, så det ser pænt og præsentabelt ud og holder sig længere i fryseren
  • Skal kunne marinere agnfiskene i alskens lækkerier og farvestoffer til primært geddefiskeri

 

foodsavr skalle
Her er det en frosset skalle, der får et par trylledrdråber heering oil fra Pro-Cure, før den vakuumpakkes. Bemærk de frostskader den har på bugfinnerne – dem undgår man ved at vakuumpakke

Til almindelig køkkenbrug (det der skaber glæde i køkkenet og gør partneren glad):

  • Skal have beholder-system, der holder frugt frisk i længere tid
  • Skal have lynlåsposer, når børnene har frugt med i skole, så de let kan åbne dem
  • Skal være let at rengøre
LÆS OGSÅ:
Trolling efter havørred

Se videoen herunder der viser, hvordan du kan vakuumpakke dine løjer eller andre agn til fiskeriet.

foodsaver .png

Uden at der skal gå alt for meget Hüttemeier i den, så bliver vi noget imponeret over box-systemet. Man vælger den box man vil have sin mad i, sætter låget på og dernæst tilslutter man studsen fra maskinen og den suger alt luften (og ilt) ud af boxen, så indholdet holder sig frisk i længere tid – smart !

Den samme måde anvendes, når man vil vakuumpakke lynlåsposerne – her skifter man blot studsen ud til en spids i stedet for.

 

God fornuft og formindsk madspild

Food Saver oplyser desuden, at der er vældig god fornuft i at vakuumpakke – maden holder sig nemlig væsentlig længere – op til dobbelt så lang tid i køleskab og op til hele 5 gange så lang tid i fryseren, hvilket giver mulighed for også at anvende agnfiskene i en længere periode end normalt, hvilket ikke er helt uvæsentligt hvis man endelig har fundet de små skaller til aborrefiskeriet i den præcist rigtige størrelse.

Du kan læse mere om Foodsaver forskellige produkter her

foodsaver.png

 

 

 

 

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.