Rhino trollingblink – sådan bruges de bedst
Følg med her når den erfarne trollingfisker fra Rhino Trollingteam Kent Morel giver en gennemgang af Rhino’s trollingblink og brugen af disse til laksefiskeriet. Se videoerne for at få et større indblik i hvordan blinkets gang ændrer sig ved forskellige hastigheder og se hvad Kent mener om de enkelte blink.

Rhino Trout Killer: Helt klart min favorit af Rhino’s blink og sidste sæson var dette blink en af topfangerne. Til tider er laksen så fokuseret på mindre agn at alt andet bare kan være ligegyldigt. I Østersøen finder man til tider at maven 4er fyldt med hundestejler og det er præcis på disse dage, at man bør finde de små blink frem og fiske dem i overfladen. Rhino Trout Killer er 85 mm langt og et let blink på bare 12g og det skal derfor fiskes med blybelastning, hvis det anvendes i overfladen. Min favoritfarve er King Salmon

Salmon Doctor: Nogle gange er blink med en mindre flaksende gang den helt rigtige medicin til laksetrolling. Måske fordi laksen i det koldere vand opsøger mindre aktive byttefisk. Salmon Doctor er et tungt blink på 22, 31 eller 41 gram der kan fiskes direkte i overfladen uden vægtbelastning, som gør det let i en fart at sætte blinkene. Krogen er monteret i den tynde ende af blinket, hvilket giver en utraditionel gang, hvor det nogle gange ser ud som om blinket svæver i vandet, hvorefter det igen starter sin vuggende gang. Min favorit er de mindre udgaver og jeg bruger dem ofte i hårdt “NO-Luck”-vejr da de er fine at have efter sideplanerne, men de er bestemt også anvendelige andre steder i dit setup.

Freddi Flutter: Nyeste skud på stammen fra Rhino udviklet af danske Freddi Hansen fra Næstved. Et super blink der udmærker sig med at være belagt med silverplate, der giver et mere rent, hvidt skær og holder bedre. Blinket har med sine vinger rod tilbage til de gamle Toby blink, hvor disse får blinket til at svæve fra side til side for derefter at lave uregelmæssige dyk – hvilket er det der ofte lokker laksen til hug, hvis den i et stykke tid blot har fulgt efter blinket. Husk mørke farver til lyse dage og gerne UV-farver til de blink der fiskes dybt på riggen. Blinket findes i 110mm, 145mm og 190mm og vejer 12, 20 og 30 gram. Min favorit er Møn Special i 110mm eller 145mm

Rhino Trolling Spoon: Et traditionelt blink, med en forholdsvis bred bagende. Supergodt blink, for eksempel når laksen har store sild i hovedet. Når jeg ser store stimer af sild på ekkoloddet sætter jeg altid mindst to af disse på stængerne og gerne den store model i farve “Black Devil”. Blinket findes i 115 og 150mm 16g og 27g.
Rhino Lax Spoon: Et slankt blink med en spids i begge ender. Blinket har en meget livlig gang og går godt næsten uanset hastighed, så jeg bruger det oftest på de yderste planerboardstænger, når jeg samtidigt vil sejle i S-kurver for at ændre blinkets fart gennem vandet, på de dage hvor laksene er lidt svære. Størrelse er 115 og 150mm og vægt 12g og 18g og fiskes bedst i overfladen med belastning.
Blink-setuppet
Det er vigtigt for mig at have flere af de samme blink i de farver jeg tror på, mere end at have et blink af hver slags i sortimentet. Er der en bestemt farve der denne dag fanger fisken, skifter jeg ofte til den samme farve og anvender den på 3-4 stænger, så jeg på denne måde kan køre med samme mønster og så måske variere lidt i størrelserne.

UV-farver eller ej: Det fisken ser i vandet ændrer sig alt efter hvor dybt fisken står i vandet. Derfor er det velkendt at blink med UV farver er mere synlige end andre blink – men pas på med UV-farverne !! Mange sportsfiskere mener at deres gamle slidte blink fanger bedre end nye og at hvis man anvender for mange UV farver i sit blink-setup, kan dette skræmme laksen væk. Der er noget om snakken og derfor er der også en del af Rhino’s blink der helt bevidst er holdt i neutrale nuancer og uden UV , så sørg for at have blink på en del af dine liner med et ”neutralt” farvespil.

Krogen: Din krog til de fleste typer af fiskeri skal være sylespids og laksefiskeriet er bestemt ingen undtagelse. Visse fiskere udskifter trekrogene til enkeltkroge med svirvel ud fra en overbevisning om at det kroger bedre. Alle Rhino blink er udstyret med superskarpe VMC PS 9650 trekroge og er indstillet til at virke ”out of the box” og indstillet til normalt brug, så det er kun hvis du fisker ved meget langsom trolling, hvor du eventuelt kan eksperimentere med andre krogstørrelser eller at montere Rhino’s enkeltkroge, der netop er forbedret med en helt ny overfladebehandling. VMC-krogen er valgt af Rhino specialister, da denne krog udmærker sig ved at den efter noget tid i vandet let kan slibes, hvilket for andre hårdt hærdede krogtyper næsten ikke lader sig gøre. Husk dog også at hvis du monterer en ekstra springring mellem krog og blink at dette også kan have indflydelse på blinkets gang.
Følg Rhino Trollingteam på Facebook og se flere teknikker og anvendelse af Rhino trollingudstyr her
Pingback: Kæmpelaks fanget på Freddi Flutter!