Masser af dybdekort til Silkeborg-søerne

I hele Gudenå-systemet med de mange tilhørende søer, har der igennem de sidste år været en hyppig indsamling af dybder til korttjenesten C-MAP Genesis – i praksis så mange at de fleste søer er fuldt loggede og frit tilgængelige for såvel lystfiskere og sejlere.

Et godt og opdateret dybdekort giver masser af fordele i planlægningen af fiske- eller sejlturen ligesom der er klare sikkerhedsmæssige fordele, ved at kende vanddybderne.

På smaabaadsnyt.dk har vi ligeledes deltaget i indsamlingen af vanddybder – f.eks. brugte vi tilbage i 2014 ikke mindre end 3 dage på at sejle Skanderborg Sø rundt og sammen med andre, har disse logninger bibragt et detaljeret dybdekort, som alle kan tilgå gennem C-MAP Genesis. Tjenesten er i sin basisudgave ganske gratis at benytte og er du desuden udstyret med multifunktionsdisplay (MFD) fra enten B&G, Simrad eller Lowrance kan du desuden downloade dybdekortene således at du har dem med ud næste gang.

LÆS OGSÅ:
C-Map Genesis bliver endnu bedre!

Selvom du ikke har et instrument i båden, rummer dybdekortene masser af god viden og du kan således derhjemme i ro og mag udforske fiskeområdet og udfinde hotspots.

skanderborg_soe
Skanderborg Sø
brassoe
Brassø
julsoe
Julsø
juelsoe_detail
Julsø – kortudsnit
LÆS OGSÅ:
Insight Genesis sammenlægges med C-MAP og giver helt nye kort-muligheder

Området vest for Møgelø er virkelig spændende – her ligger skrænter og toppe side om side, hvilket giver rovfiskene masser af muligheder for et overraskelsesangreb. Netop området omkring Møgelø er kendt som et godt sandart-hotspot. Navnet Møgelø betyder “Store Ø”, idet den med 28 tønder land er den største i søen.

knudsoe
Selv den mindre Knudsø er logget
Responsive Centered Iframe

Hvad mener du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from smaabaadsnyt - alt om småbåde og hvad vi bruger dem til.

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading